Annonce
Ugeavisen Vejen

Se billederne: Børnehave fejrede 40 års jubilæum med sang og kage

Kildevængets Børnehave i Vejen fyldte mandag 40 år. Det blev fejret under åben himmel med sang og kagemand. Foto: Steen Rasmussen
På trods af corona fejrede Kildevængets Børnehave i Vejen 40 års jubilæum med sang og kage. Det hele foregik under åben himmel.
Annonce

VEJEN: Kildevængets Børnehave i Vejen var en nybygger-institution, da den blev opført for 40 år siden primært for børn fra det nye boligkvarter på Morbærvej og Kirsebærvej. I dag er nærområdet et sølvbryllupskvarter, og nu kommer børnene fra hele byen.

Den blev i sin tid bygget til 88 børn fra nul-ti år - altså en integreret institution med både vuggestue, børnehave og SFO. I dag huser den kun børnehavebørn - 68 piger og drenge i alderen tre-seks år.

Og de havde nok alle sammen været der til fødselsdagsfesten mandag 1. februar, hvis det ikke lige havde været for coronaen. Hvert tredje barn passes derhjemme på regeringens anbefaling. To tredjedele møder ind hver dag. Om det er mange eller få, var ikke til debat mandag formiddag, var svaret, da avisens udsendte spurgte ind til udmeldingen om sagen fra pædagogernes fagforening for et par uger siden.

- Det er vist politik, og det skal vi ikke snakke om på en festdag. Vi er ansat til at passe vores arbejde, og det gør vi, lød svaret.

- Forældrene beholder deres børn hjem i det omfang, det kan lade sig gøre med deres arbejde.

I øvrigt har der ikke været et eneste tilfælde af C19 i børnehaven.

Annonce

Anderledes festdag

Festdagen ville have set anderledes ud i normale tider uden regeringens nedlukning. Forældrene ville have været inviteret på kaffe og måske officielle taler. Nu blev det børnenes helt egen dag med fødselsdagssang og boller og kagemand under åben himmel.

Det blev de tykke flyverdragter, vanter og huers dag som værnemidler mod frost og lidt sne. Som noget næsten nyt har børnehaven fået installeret terrassevarmere i et skur på legepladsen. Her kan de få varmen, men lunt og fornuftigt klædt på var der ikke rift om pladserne under højfjeldssolen.

Pædagog Karin Boujet er den, der har højest anciennitet. 33 år er det foreløbigt blevet til. Hun har i sin tid passet mange af dem, der i dag er forældre i børnehaven, men endnu ingen børnebørn til dem, der tidligere gik i børnehaven.

- Det siger meget om arbejdspladsen, at vi er en del, som har været her i mange år. Der er jo ingen grund til at finde et anden job, når man har det godt med stedet og kollegerne, siger Karin Boujet.


Det siger meget om arbejdspladsen, at vi er en del, som har været her i mange år. Der er jo ingen grund til at finde et anden job, når man har det godt med stedet og kollegerne.

Karin Boujet


Pædagog Margit Clausen, der har passeret 25 års jubilæet i børnehaven og 40 år som ansat i kommunen, giver hende ret. Den ældste af hendes tre børn var i øvrigt med på det allerførste hold, der blev passet i børnehaven.

Leder af institutionen Anita Jakobsen fortæller, at børnene og de ansatte lever fint med coronareglerne både til hverdag og fest.

- Legepladsen er delt i to, og børnene finder det helt naturligt. De holder afstand og spritter af, men vi glæder os også, til det her er slut.

Nu med varme! Børnene bruger en stor del af dagen på legepladsen og kan få varmen under nogle netop installerede varmepaneler. Foto: Steen Rasmussen
Leder af Kildevængets Børnehave Anita Jakobsen fotograferede fødselsdagsfesten. Foto: Steen Rasmussen
Ren kagemand. Foto: Steen Rasmussen
Der var flag og godt humør på legepladsen, da Kildevængets Børnehave i Vejen fyldte 40 år. Foto: Steen Rasmussen
Børnene er delt ind i mindre grupper på grund af corona, men de hindrede dem ikke i at holde jubilæumsfest. Foto: Steen Rasmussen
Det blev også sunget fødselsdagssang, da Kildevængets Børnehave i Vejen havde jubilæum. Foto: Steen Rasmussen
Kildevængets Børnehave i Vejen fyldte 1. februar 40 år. Foto: Steen Rasmussen
Kildevængets Børnehave i Vejen fyldte 1. februar 40 år. Foto: Steen Rasmussen
Kildevængets Børnehave i Vejen fyldte 1. februar 40 år. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce