Annonce
Ugeavisen Vejen

Skolevejene sikres i flere lokalområder

Det nye skolepatruljeanlæg overdrages af Martin Sylvester Jeppesen fra ITS Teknik og Anders Pedersen fra Teknik & Miljø til tre friske skolepatruljer fra Gesten Børnecenter. Foto: Vejen Kommune
Med nye anlæg ved blandt andet Højmarkskolen i Holsted og Gesten Børnecenter vil Vejen Kommune forbedre trygheden for både børn og forældre.
Annonce

Vejen Kommune: Nyt fodgængerfelt, torontoblink og en markeret, hævet flade skal fremover få skoleelever og forældre til at føle sig mere trygge, når de skal krydse Søndergade på vej til Højmarkskolen i Holsted.

En trafiktælling viser, at der på skoledage i gennemsnit kører mere end 6500 køretøjer på Søndergade tæt på skolen, heraf er mere end ti procent tunge køretøjer som lastbiler og landbrugskøretøjer.

Skolebestyrelsen har gennem flere år kæmpet for, at de eksisterende trafikforhold for skolens elever blev forbedret og mere sikre. En af udfordringerne har været, at skolepatruljen har haft svært ved at finde huller i trafikken, når de skal have skolebørn over vejen.


Vi har fået en gave. Udover den tryghed der følger med, giver et fodgængerfelt med torontoblik bedre arbejdsvilkår for vores skolepatrulje, og vi ser frem til, at det nye anlæg skal indvies.

Lone Clausen, skoleleder, Højmarkskolen


Derfor har det været et stort ønske fra forældrene i Holsted at få forbedret trafiksikkerheden foran Højmarkskolen. Særligt om morgenen har det ifølge afdelingslederen været utrygt for de mange små og store cyklende skolebørn at færdes på vejen til skole.

- Vi har fået en gave. Udover den tryghed der følger med, giver et fodgængerfelt med torontoblik bedre arbejdsvilkår for vores skolepatrulje, og vi ser frem til, at det nye anlæg skal indvies, siger Højmarkskolens skoleleder Lone Clausen i en pressemeddelelse fra kommunen.

Anlægsarbejdet er godt i gang, og Lone Clausen fra Højmarkskolen glæder sig til at indvie skolepatruljens nye forhold. Foto: Vejen Kommune

Også børn og voksne, som benytter de mange tilbud i og omkring Medius Holsted, samt forældre med børn i daginstitutionerne på Højmarksvej vurderes at få glæde af det mere sikre krydsningspunkt.

Vagn Sørensen, der er formand for Udvalget for teknik & miljø, er glad for, at det endelig er lykkedes kommunen at opfylde skolens ønske, men påpeger at det nu er forældrenes opgave at lære børnene at færdes trafiksikkert i fodgængerfeltet.

- Det er vigtigt, at vi fra dag et lærer børnene, at man først går ud i fodgængerfeltet, når bilerne holder helt stille, og at vi aldrig cykler over fodgængerfeltet. Heller ikke os voksne, siger Vagn Sørensen.

Annonce

Trafiksikre tiltag i Gesten

Også i Gesten forbedrer Vejen Kommune trafiksikkerheden i to forskellige kryds. Der har blandt andet længe været et ønske om at skabe bedre og mere sikre forhold for skolepatruljen ved Gesten Børnecenter. Derfor er der etableret et nyt skolepatruljeanlæg, som skal beskytte skolepatruljen, når den arbejder på Stadion Allé og Hovedgaden.

- Skolepatruljen gør en stor indsats for at sikre skolevejen for de yngre børn. Derfor har vi fundet det naturligt at arbejde for bedre forhold for skolepatruljen, fortæller Janus Harloff Lynggaard, der er centerleder på Børnecenter Gesten.

Med det nye lysanlæg vil ingen bilister længere være i tvivl om, at nu arbejder skolepatruljen. Det bør give bedre sikkerhed for både skolepatruljen og for de mindre børn, der hjælpes over skolevejen.

I krydset mellem Hovedgaden, Stilundvej og Andstvej er der i perioden 2015-2019 registreret tre uheld i krydset. Dermed er det kategoriseret som en grå plet i Vejen Kommunes seneste sortplet-analyse. Her gøres en eksisterende hævet flade i belægningssten mere synlig ved hjælp af rødt asfalt samt hvide hajtænder og skaktern.

- Forholdene omkring krydset gjorde, at man meget nemt kunne overse, at der var et kryds. Det har resulteret i, at mange bilister kørte direkte over krydset uden at stoppe op. Vi er derfor glade for, at det er blevet muligt at øge markeringen i krydset, så sikkerheden for især de borgere, der bor tæt på krydset og dermed ofte benytter det, højnes. De nye aftegninger på vejen skulle gerne gøre krydset mere sikkert, så vi forhåbentligt undgår yderligere uheld fremadrettet, siger Steffen Christensen, der er formand for Gesten Lokalråd.

Annonce

Løbende dialog med skolerne

Vejen Kommune arbejder målrettet på at forbedre skolebørnenes vej til skole, og er derfor løbende i dialog med kommunens skoler.

Vagn Sørensen er glad for, at så mange af de højtprioriterede projekter udføres i 2020.

- Det er vigtigt, at vi prioriterer at få skolevejene gjort trafiksikre. Det skal være trygt for forældre at sende sine børn afsted i skole. Samtidig ønsker vi også, at flere skolebørn selv cykler til og fra skole, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce