Annonce
Ugeavisen Vejen

Smuk keramik i rådhusets nye montre

Borgmester Egon Fræhr takkede for gaven fra Statens Kunstfond. Foto: Jørgen Schultz
Vejen udvikler sig mere og mere til keramikkens by. Tirsdag eftermiddag var der officiel indvielse af en vægmontre, som er en gave fra Statens Kunstfond.
Annonce

Vejen: Der var en stor tak for borgmester Egon Fræhr, da han ved en officiel indvielse kvitterede for den seneste gave fra Statens Kunstfond.

Gaven – en funktionel vægmontre – har Statens Kunstfond bestilt hos møbeldesigner Mads Kjædegaard, som bor i København, men som har fået montren fremstillet lokalt; nemlig hos Daniel Hundstrup på Special-Snedkeriet i Askov.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design fik ideen til montren tilbage i 2016, da udvalget sagde ja til at udlåne en større mængde keramik til Vejen Kommune. Meningen med montren i det nye rådhus er nu, at de keramiske værker skal kunne udskiftes løbende med Teresa Nielsen fra Vejen Kunstmuseum som tovholder på projektet i keramikbyen.

Udvalgsformanden, keramikeren Bente Skjøttgaard, udtrykte ved indvielsen sent tirsdag eftermiddag glæde over, at montren får sin placering i det store trapperum i det nye rådhus.

- Måske er det sådan, at nogen får pirret deres nysgerrighed, samtidig med at de er på rådhuset for at få fornyet deres pas, lød det fra Bente Skjøttgaard, som havde sine kolleger i udvalget, tekstildesigner Iben Høj, og industriel designer Simon Skafdrup med i Vejen.

Måske er det sådan, at nogen får pirret deres nysgerrighed, samtidig med at de er på rådhuset for at få fornyet deres pas.

Bente Skjøttgaard, formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design

Annonce

Flere deponeringer

Efter at møbeldesigner Mads Kjædegaard havde fortalt om sine tanker med montren, fastslog lederen af Vejen Kunstmuseum, Teresa Nielsen, at havde det ikke været for museets grundlægger, billedhugger Niels Hansen Jacobsen, så havde Vejen nok ikke haft den særlige plads i den danske keramikhistorie, som tilfældet er.

Takket være Vejens fokus på keramikken har Statens Kunstfond over de seneste år foretaget flere store keramikdeponeringer i Vejen - to gange på Vejen Business College og senest altså en stor portion til rådhuset. Også Vejen Kunstmuseum er blevet betænkt, og dertil er der kommet god keramik ud i det offentlige rum – eksempelvis Ursula Munch-Petersens Hærvejsrelief ved Bække Kirke.

Udstillingen i rådhuset kan ses inden for den normale åbningstid.

Kunstfondens gave er denne montre, hvor der nu er udstillet unikke og smukke værker i keramik. Foto: Jørgen Schultz
Formanden for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, Bente Skjøttgaard, glædede sig over, at kontren har fået en fin placering i det nye rådhus. Foto: Jørgen Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce