Annonce
Ugeavisen Vejen

Stærk slutspurt og ministersvar giver blod på tanden i landsby: - Det skal nok lykkes at bygge en ny købmandsbutik

Peter Eskildsen, der er formand for arbejdsgruppen ”Ny købmandsbutik i Gesten” og købmand Allan Piihl mødtes i Gesten. PR-foto
Købmandsgruppen vil ringe på hos alle husstande i landsbyen Gesten for at nå målet om at samle 3,5 millioner til en ny købmandsbutik. Fristen for at støtte er forlænget til den 29. december.

Dagligvarer: - Jeg tror fuldt og fast på, at vi når vores mål, siger Peter Eskildsen. Han er formand for den arbejdsgruppe, der knokler på for at samle 3,5 millioner  ind, så landsbyen Gesten kan få en ny, moderne købmandsbutik.

Inden slutspurten blev sat ind, havde borgerne givet tilsagn om at købe anparter for 1,8 millioner kroner. Den 3. december, da fristen udløb, var beløbet vokset til 2.440.300 kroner. Og det nyeste tal, formanden kender til, er 2.670.000 kroner.

- Det var en rigtig god slutspurt. Og den er grundlaget for, at vi i arbejdsgruppen har besluttet at forlænge fristen for at tegne anparter til den 29. december. Og dem, der kommer på banen nu, får en frist frem til  den 31. marts til at indbetale det beløb, de tegner sig for, forklarer Peter Eskildsen.

Annonce

Han lægger ikke skjul på, at begejstringen i arbejdsgruppen er sprudlende.

- Vi brænder for sagen og er i gang med at gå rundt til hver eneste husstand i Gesten by. Vi ringer på og gør opmærksom på, at fristen for at give tilsagn er forlænget. Vi gør det, fordi vi er usikre på, om alle ved det. Sidste gang vi samlede ind, oplevede vi, at nogle sagde, at de ikke vidste, at indsamlingen var i gang.

Han understreger, at repræsentanterne for borgergruppen ikke er påtrængende.

- Ved at gå rundt fra hus til hus, så kan vi også tale med dem, der tegnede andele, da vi samlede ind for to år siden, men som ikke har tegnet andele denne gang. Det er vores formodning, at  der er nogle, der tror, at de  "gamle" andele stadig gælder, men det er ikke tilfældet, forklarer han.

Ud over at forlænge fristen for at tegne sig for andele, så er der gang i for eksempel en pant-indsamling og et lotteri for at rejse penge til den nye købmand.

Minister siger ja

På Christiansborg blev der tidligere på måneden indgået en aftale, der blandt andet giver mulighed for, at  borgergrupper kan få et tilskud på op til 600.000 kroner til dagligvarebutikker på landet. I kølvandet på den beslutning opstod der tvivl, om tilskuddet kun kunne gives til landsbyer, hvor købmandsbutikken var lukket.

Det lokale folketingsmedlem Troels Ravn (S) spurgte derfor indenrigsminister Kaare Dybvad Bek, om Gesten kan komme i betragtning til den nye pulje.

Vi brænder for sagen og er i gang med at gå rundt til hver eneste husstand i Gesten by. Vi ringer på og gør opmærksom på, at fristen for at give tilsagn er forlænget. Vi gør det, fordi vi er usikre på, om alle ved det.

Peter Eskildsen, medlem af købmandsgruppen "Når Min Købmand bliver til vores"

- Jeg fik det svar, at ministeren ikke ser noget til hinder for, at købmandsgruppen kan søge støtten, fortæller Troels Ravn.

Det svar er købmandsgruppen glad for.

- Stor cadeau til Troels Ravn, fordi han har undersøgt sagen helt til bunds. Det giver os sikkerhed for, at vi kan søge penge der, siger Peter Eskildsen.

Uanset støtte fra puljen eller ej, så er målet, at sælge anparter for 3,5 millioner korner.

- Tilskuddet fra Folketingets pulje skal regnes med i budgettet for penge, vi kan få i tilskud puljer og fonde, forklarer Peter Eskildsen.

Gestens købmandsprojekt

  • I Gesten er der planer om at bygge en ny, moderne købmandsforretning på hjørnet af Andstvej og Gestenvej, fordi den nuværende butik er utidssvarende.
  • Den nye butik med grund koster 8,2 millioner kroner.
  • Butikken skal lejes ud til en købmand under Dagrofa, som landsbyen samarbejder med om projektet.
  • For at det nye projekt kan realiseres, skal borgerne købe 1400 anparter til 2500 kroner stykket.
  • Gesten Sogn tæller omkring  665 husstande.
  • Den ny købmandsforretning vil fortsat skulle være en Min Købmand med Dagrofa som leverandør.
  • Købmandsgruppen "Når Min Købmand bliver til vores" tæller ni medlemmer: Peter Eskildsen, Kari Didriksen, Kristian Gammelgaard Riis, Allan Piihl Haagensen, Marion Mogensen, Christian Jensen, Sanne Dollerup, Maiken Damgaard og Carsten Haahr.
Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce