Annonce
Ugeavisen Vejen

Stenhuggere etablerer ny virksomhed i Vejen

Fra venstre: Sebastian Allan Jakobsen og Simon Jakobsen er indehavere af Vejen Gravsten, der har fået adresse på Esbjergvej i Vejen. Foto: Søren Dippel
Vejen Gravsten har fået adresse på Esbjergvej med plads til et stort udvalg af gravsten. Her er 300 forskellige slags af granit i forskellige kulører og med forskellige teksturer.

Vejen: Noget kunne tyde på, at en nystartet virksomhed i Vejen, hastigt er på vej til at få meget at bestille. Det er Vejen Gravsten, som har etableret sig med de første 300 forskellige gravsten på et areal ved Esbjergvej side om side med Dres' Efterfølger. De første 10 gravsten har allerede fundet købere.

Det er de to brødre 22-årige Sebastian Allan Jakobsen og 26-årige Simon Jakobsen, som står bag. De er begge uddannede stenhuggere og driver også Kolding Stenhuggeri, hvorfra kunderne hos Vejen Gravsten derfor har yderligere flere end 1000 forskellige gravsten at vælge imellem.


Annonce

Vi giver 5000 års garanti på stenen.

Sebastian Allan Jakobsen, stenhugger


Stenhuggere er der ikke mange af i Danmark, og i gennemsnit bliver der kun uddannet en enkelt af slagsen om året på Learnmark, Horsens, som det eneste sted i landet.

- Men vi er begge vokset op med stenhuggerfaget. Vores far Sven Allan Jakobsen var indehaver af Kolding Stenhuggeri, og vi kom begge to i mesterlære hos ham, siger Simon Jakobsen.

- Når vi er på ferie, er det blevet en tradition for os altid at opsøge oplevelser med sten. I Kina har vi oplevet en hel by af stenhuggere i Xiamen, og andre steder besøger vi gerne kirkegårde for at se på gravsten. Specielt Sverige er spændende at besøge, hvor der er flotte granitbrud, siger Sebastian Allan Jakobsen.

- Vi er begge vokset op med stenhuggerfaget. Vores far Sven Allan Jakobsen var indehaver af Kolding Stenhuggeri, og vi kom begge to i mesterlære hos ham, siger Simon Jakobsen, Vejen Gravsten. Foto: Søren Dippel

Mange af granitblokkene, som skal forvandles til gravsten, bliver købt og hentet i Sverige, da de nordiske granitter passer bedst til det danske klima. Den rå granit bliver sprængt ud af bjerget med dynamit og siden skåret i skiver.

- Vi tager ofte selv til Sverige for pege de granitblokke ud, vi skal bruge, siger Simon Jakobsen.

De to stenhuggere bruger oftest hammer og mejsel, og ved hjælp af en jetbrænder kan de varme gravstenens overflade op, så noget af granitten springer af og giver stenen en rå overflade.

- Men vi sliber og polerer også, og vi  stokhugger, riffelhugger og spidshugger, og vi giver 5000 års garanti på stenen, siger Sebastian Allan Jakobsen.

Gravstenene

Gravstenene leverer Vejen Gravsten og Kolding Stenhuggeri over hele landet.

Gravstenen er alle af granit, og de findes i mange forskellige kulører med mange forskellige teksturer - for eksempel:

Iceland Blue med blåt skær, Halmstad med flammende mønstre, Lapland fra Nordnorge er marmoreret grøn, Sort Svensk, Blå Rønne fra Bornholm, Grå Finsk og Moselykke fra Bornholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce