Annonce
Ugeavisen Vejen

Stor optimisme hos Vejens virksomheder: Tror på vækst og investeringer i 2021

I oktober blev Converdan for tredje år i træk kåret som gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen, og det blev fejret med taler, bobler og kage. Her ses hele holdet. Til venstre er det virksomhedens adm. direktør Thomas Slivsgaard. Foto: Converdan
Coronakrisen har ikke taget modet fra de virksomheder, som fredag deltog i Udvikling Vejens virtuelle nytårskur. Mere end halvdelen af deltagerne tror på vækst og flere investeringer i 2021.
Annonce

Erhverv: 57 ud af 100 virksomheder med base i Vejen Kommune tror på vækst i omsætningen i løbet af 2021. Det var et af de resultater, som en afstemning under UdviklingVejens nytårkur fredag eftermiddag viste.

De cirka 100 deltagende virksomheder blev også spurgt om deres forventninger til investeringer og antal ansatte i 2021, og her svarede cirka halvdelen, at de tror på øgede investeringer i løbet af dette år, mens den anden halvdel af de deltagende virksomheder forventer at investerer på niveau med 2020.

Men hensyn til antallet af ansatte angav knap en tredjedel af deltagerne, at de forventer at ansætte flere medarbejdere i år, mens en anden tredjedel forventer at fastholde det nuværende niveau. Mindre end 10 virksomheder forventer at reducerer antallet af ansatte i løbet af i år.

De svar skabte glæde hos direktør for UdviklingVejen, Ulrik Kragh.

- Med jeres forventninger til investeringer, vækst og at fastholde det samme antal arbejdspladser, så er der kun grund til her fra os at se positivt og optimistisk på det næste år. Lad os skabe et godt og stærkt 2021, lød opfordringen.

Annonce

Glade gazeller

Nytårskuren havde deltagelse af cirka 100 lokale virksomheder, og bland dem var også de 16 virksomheder, der sidste år havde så stor vækst, at de af dagbladet Børsen blev hædret med en gazelle-pris.

For tredje gang modtog Converdan i Rødding prisen, og herfra fortalte adm. direktør Thomas Slivsgaard, at væksten skyldtes en kombination af strategi og fokus.

- Og så har vi været heldige, at vores kompetencer og teknologier tapper ind i energilagring, som er noget, hele verden arbejder med. Så det har været en kombination af dygtighed og held, lød det fra gazelle-direktøren som vurderer, at virksomheden har kæmpe potentiale til fortsat vækst

Annonce

Farvel til corona

Virksomhederne blev også spurgt til, hvornår de forventer at kunne drive deres forretning uden corona-restriktioner. Til det svarede mere end 60 af de 100 deltagere, at det først bliver til august 2021 eller senere. Hele 18 virksomheder forventer, at det bliver senere end november 2021.

Forventninger til 2021

Forventer din virksomhed større eller færre investeringer i 2021?

  • 47 pct. forventer øgede investeringer.
  • 45 pct. forventer det samme niveau af investeringer som i 2020.
  • 7 pct. forventer faldende investeringer.


Med jeres forventninger til investeringer, vækst og at fastholde det samme antal arbejdspladser, så er der kun grund til her fra os at se positivt og optimistisk på det næste år. Lad os skabe et godt og stærkt 2021, lød opfordringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce