Annonce
Ugeavisen Vejen

Stort bogværk om Vejen og andre kommuner er på vej

Kongeåen har gennem årene dannet en naturlig grænse i landskabet. Fortællingerne om åen som en naturgiven forhindring går helt tilbage til middelalderen. Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark, 2020
Trap Danmark udkommer den 16. marts 2021 med bind 16 og 17 i det store bogværk om Danmark. Bind 16 omhandler Vejen, Kolding og Haderslev kommuner.

Vejen: Den 16. marts er det Vejen, Kolding og Haderslev kommuners tur til at komme i fokus, når bind 16 og 17 af det store bogværk om Danmark, Trap Danmark, udkommer i sjette udgave.

Trap Danmark bind 16 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Vejen, Kolding og Haderslev kommuner. I alt har 180 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Glejbjerg til Årø og fra Viuf til Sønderballe Hoved. Bindet fortæller også om højskolerne i Rødding og Askov.

Annonce

Bred beskrivelse af kommunerne

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmark vil også lancere digitale tjenester. Det drejer sig blandt andet om en webbaseret tjeneste, trap.lex.dk, der giver adgang til information om steder, rettet mod både PC og mobil, med søgbare og pålidelige informationer om Danmark. Indholdet om Vejen, Kolding og Haderslev kommuner vil blive tilgængeligt senere i 2021.

Wellings Landsbymuseum er blandt de steder i Vejen Kommune, der bliver omtalt i Trap Danmark. Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark, 2020

De trykte udgivelser består af et 34-binds bogværk på cirka 10.000 sider. Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og G.E.C. Gads Fond. Kronprins Frederik er protektor for Trap Danmark.

Trap Danmark indeholder en fortælling om Bække, der med anlæggelsen af Troldhedebanen blev en stationsby. I begyndelsen af 1900-tallet havde landsbyen både en kongeligt privilegeret landevejskro sparekasse, købmandshandel og et andelsmejeri. Foto: Bække-Veerst Lokalarkiv

Den vejledende udsalgspris for det indbundne bind Trap Danmark: Vejen, Kolding, Haderslev er 449,95 kr. Bogen er på 320 sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce