Annonce
Ugeavisen Vejen

Tape-installation trak flest gæster til festuge

Tape-installationen i Vejen Idrætscenter var det helt store trækplaster i løbet af festugen i Vejen Kommune. Arkivfoto: Mikael Dynnes Holmbo
Kommunen har evalueret Trekantområdets Festuge, der bød på i alt 36 arrangementer rundt omkring i Vejen Kommune. Den typiske Festugegæst er kvinder i alderen 50-59 år.
Annonce

Vejen Kommune: Den overordnede konklusion lyder, at det ”var en god festuge med flere arrangementer og flere aktører end nogensinde. For ganske få midler fik vi nye aktører med ved at lave en pulje, hvor man kunne søge 2500 kroner til et arrangement – det kom der fire arrangementer ud af, hvoraf de tre arrangører var nye.”

Politisk havde der været et ønske om, at festugen skulle bredes ud i hele kommunen – og det ønske blev opfyldt ved dette års festuge, der løb af stablen fra den 23. august til den 1. september.

I alt var der i løbet af festugen 36 arrangementer i Vejen Kommune, fordelt på Vejen, Brørup, Holsted, Rødding, Askov, Læborg, Museet på Sønderskov, Øster Lindet, Skærsø og Åtte Bjerge. Det er blevet opgjort, så godt som det nu var muligt, at over 9000 deltaget i festugens arrangementer.

Der er ingen tvivl om, at Tape Vejen har fået festugen til at nå ud til mange folk, også folk der ellers ikke opsøger kunst. Det var en tilgængelig placering med et stort flow af mennesker, og folk har været interesserede og taget godt imod værket.

Fra evalueringen

Annonce

Tape tiltrak folk

Reelt blev hele programmet gennemført i løbet af festugen. Kun et af arrangementerne blev aflyst på grund af for få tilmeldinger, og det var ”Smag en bog” med Anders Haahr Rasmussen.

Det helt store trækplaster i løbet af festugen var uden tvivl tapeinstallationen Tape Vejen, som kunstnergruppen Numen/For Use stod for.

- Der er ingen tvivl om, at Tape Vejen har fået festugen til at nå ud til mange folk, også folk der ellers ikke opsøger kunst. Det var en tilgængelig placering med et stort flow af mennesker, og folk har været interesserede og taget godt imod værket, lyder det i evalueringen, som udvalget for sundhed, kultur og fritid blev forelagt på sit seneste møde.

Annonce

For meget jazz

Et af kritikpunkterne ved festugen var, at der var placeret for mange jazzarrangementer i Vejen i den samme weekend.

- Det er ikke ”kundegrundlag” nok til at have så meget jazz samme sted så tæt på hinanden. Det bringes videre til Jazz i Trekanten, som var medarrangør på koncerterne, står der i evalueringen.

I følge en spørgeskemaundersøgelse, hvoraf de ni procent af besvarelserne er fra Vejen Kommune, var den typiske Festugegæst en kvinde mellem 50-59 år. Det gør sig overvejende også gældende for Vejen Kommune, hvor gæsterne i år dog samtidig også var atypisk unge.

Talentfulde ballet-børn indgik også i Festuge-programmet i Vejen. JV-arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce