Annonce
Ugeavisen Vejen

Tina har rykket fitnesscenteret hjem i stuen: - Det er kun fantasien, der sætter grænser

Tina Veng Christensen har stort set hjemmetrænet under hele coronakrisen. Selvom det fungerer for hende, har hun stor forståelse for, at der er mange, der går i fitness for fællesskabets skyld. Derfor anbefaler hun, at man deltager i de udendørs holdtræninger, som hun og andre instruktører afholder frivilligt ved Vejen Idrætscenter, hvis du mangler fællesskabet i træningen. Foto: Ditte Irene Knudsen
Med spinningscykel og træningselastikker har Tina Veng Christensen holdt formen ved lige hjemme i stuen under coronakrisen.

Askov: 42-årige Tina Veng Christensen har rykket sit fitnesscenter hjem i stuen i Askov. Det gjorde hun, da Danmark lukkede ned i marts sidste år på grund af coronavirussen, så hun kunne fortsætte med at træne, selvom fitnesscentrene var lukkede.

- Jeg har mere eller mindre trænet hjemme under hele coronakrisen, men når det har været muligt, har jeg også trænet i Vejen Idrætscenter.

For at bevare motivationen og rutinen købte hun sidste forår en spinningscykel, der i solskinsmånederne stod ud på terrassen, men som sidenhen er flyttet ind ved siden af spisebordet.

- Jeg var vild med spinning fra første gang, jeg satte mig på cyklen for mange år siden. Det giver mig så meget glæde.

Derudover tilføjede hun en træningsmåtte og en træningselastik til sit nye fitnesscenter. På den måde kunne hun kombinere spinning med styrke- og stabilitetstræning.

- Jeg har stort set lavet lidt hver dag. Det er måske kun et 10 minutter langt maveprogram eller en gåtur, men jeg har været aktiv på den ene eller anden måde, siger hun og tilføjer:

- Det handler om at bevare motivationen og ikke give op. Jeg kan jo også køre død i det, men så er det vigtigt at samle sig selv op.

Den rette hylde

Interessen for fitness og træning fandt Tina for 10 år siden, da hun gik i gang med et vægttab. Dengang opdagede hun træningsmulighederne i Vejen Idrætscenter, der blandt andet tilbød et hold med cirkeltræning.

Det blev hun enig med sig selv om, at hun skulle prøve. 10 år senere kan hun stadig huske, hvor nervepirrende det var at skulle gå op ad de trapper, der førte ind til holdsalen, for første gang.

Blå bog

Tina Veng Christensen er 42 år.

Hun er gift og har to børn.

Hun bor i Askov og arbejder som instruktør i Vejen Idrætscenter.

Lige nu er hun hjemsendt, men hun afholder udendørs holdtræning to gange om ugen.

Hun har særligt brugt Facebookgruppen ”Danmark træner hjemme” til at finde inspiration til hjemmetræningen.

Hun var både ny i Vejen Idrætscenter og til cirkeltræning, men hun overkom nervøsiteten og nåede op ad samtlige trappetrin.

- Jeg skulle lige overvinde mig selv, men jeg følte mig velkommen lynhurtigt, så jeg begyndte at komme mere og mere, og så udvidede jeg min horisont med både bodystep, bodypump og spinning.

Før hun vidste af det, spurgte hendes instruktør på cirkeltræningsholdene, om hun ikke skulle prøve selv at undervise et hold. Den chance greb hun, og siden da har hun holdt fast i træningen og Vejen Idrætscenter.

- Jeg fandt min hylde i Vejen Idrætscenter og har været der lige siden.

Annonce

Fællesskab i idræt

Tina har altid været et meget aktivt menneske. Inden hun fandt sin hylde i Vejen Idrætscenter, fandt hun glæde i sportsgrene som badminton og håndbold.

- Jeg holdt fast i håndbolden, indtil jeg var omkring de 20 år. Så kommer der mange andre ting, så man er nødt til at slippe de gode ting i livet og prioritere anderledes.

Tina har selv købt en spinningscykel, en træningsmåtte og en træningselastik, men har du ikke udstyr til hjemmetræningen, påpeger hun, at det ikke er noget problem. Du kan enten træne med sin kropsvægt, eller du kan bruge naturen som fitnesscenter. For eksempel kan du bruge træstammer eller sten i din træning, eller du kan lave øvelser som squats og sprællemænd undervejs på din gåtur. Foto: Ditte Irene Knudsen

Men for 10 år siden fandt hun altså igen et fællesskab i idrættens verden. Selvom hun har manglet fællesskabet flere gange under de forskellige nedlukninger af fitnesscentrene, har hun formået at holde fast i sin motivation derhjemme.

Det, mener hun, særligt skyldes, at hun har erfaring med at være fitnessinstruktør, og derfor har haft nemmere ved at skabe programmer til hjemmetræningen. Men det skyldes også, at hun har fundet et nyt fællesskab på nettet.

- Jeg har brugt Facebookgruppen "Danmark træner hjemme", hvor man kan hente meget inspiration fra forskellige mennesker.

Ved at kombinere sin egen viden med inspirationen fra andre har hun det seneste år formået at holde formen ved lige. Hver anden dag kører hun sveden frem på panden på spinningscyklen ved siden af spisebordet, mens hun de andre dage træner styrke og stabilitet.

Siden 1. marts har hun to gange i ugen afholdt udendørs holdtræning ved Vejen Idrætscenter, som hun kombinerer med hjemmetræningen.

Har du hverken træningsudstyr eller mulighed for at deltage i fælles udendørstræning, så anbefaler hun, at du gør naturen til dit nye fitnesscenter. Det kræver måske, at du skal smide hæmningerne og lidt og glemme alt om alle andre, men sten og træstammer kan du ifølge Tina nemt inkorporere i din træning.

- Det er kun fantasien, der sætter grænser, afslutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce