Annonce
Ugeavisen Vejen

To år gammel multibane er plaget af hærværk: - Det er tydeligt, at det er helt bevidst

Marianne Brink-Hansen (tv) og Helle Poder har selv børn, der er glade for at benytte multibanen i Askov. De ægrer sig over, at nogle har svært ved behandle banen ordentligt. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Hver uge skal bestyrelsen i Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening bruge tid på at rydde op på multibanen. Her er nemlig efterladt skrald, flasker og masser af glasskår.
Annonce

Askov: Et ødelagt elskab, et hul i banden og masser af skrald og glasskår på plænen. Det har det seneste halve år været realiteten på multibanen i Askov, der blev indviet for to år siden.

Banen er hurtigt blevet et populært samlingssted for byens børn og unge. Desværre gælder det også for en eller flere grupper af unge mennesker, der udøver hærværk, lyder det fra Marianne Brink-Hansen og Helle Poder, der er henholdsvis bestyrelsesmedlem og kasserer i bestyrelsen hos Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening, som står bag multibanen.

- Det er jo meningen, at det skal være et samlingssted. Men det har taget en drejning siden foråret. Nu er der fest og druk, og der bliver smadret ting. De kører rundt med knallerter på banerne, siger Marianne Brink-Hansen, mens Helle Poder tilføjer:

- Det har været slemt hen over sommeren, men det er også fortsat ind i efteråret. Det skal jo nok også ses i lyset af, at de unge ikke har så mange andre steder at samles i tiden. Og det er jo også meningen, at der skal være plads til hygge her. Men det er godt nok ærgerligt, at der er nogle, der ikke kan finde ud af det.

Annonce

Ikke uheld

Hverken Marianne Brink-Hansen eller Helle Poder mener, at skaderne kan være udtryk for glemsomhed eller uheld.

- Man kan se, at flaskerne er smadret op ad banderne. Der ligger glasskår over det hele, og alt indholdet i den store skraldespand er tømt ud på græsset. Det er tydeligt, at det er bevidst, siger Helle Poder.

- Skolen opdagede hullet i banden for tre uger siden. Og det er altså noget meget robust materiale, der ikke sådan lige får skader. Det er ren ballade, tilføjer Marianne Brink-Hansen.

Hullet i banden, der blev opdaget for tre uger siden. Marianne Brink-Hansen og Helle Poder kan næsten ikke forestille sig, hvordan det kan lade sig gøre at lave sådan et hul. Banderne er nemlig lavet af et meget robust materiale. Foto: Marie Prangsgaard Helms

Senest gik det ud over elskabet, der foruden at give lys på banen også giver mulighed for at sætte musik på et anlæg indbygget i multibanen. Her var lågerne blevet revet eller sparket af, selvom det var muligt blot at åbne dem, da der ikke var lås på.

- Det var jo lige til at åbne og trykke på en knap, så de selv kunne tænde og slukke for lyset, når de var her. Nu har vi været nødt til at bygge et skab rundt om eltavlen, siger Helle Poder.

Annonce

Opfordring til forældre

Foruden de økonomiske omkostninger for Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening bruger bestyrelsens medlemmer og familier meget tid på oprydning.

- Vi, særligt vores mænd, er hernede hver eneste søndag for at rydde op. Hvert eneste glasskår skal fjernes, og det tager tid. Særligt i sommers tænkte vi jo over, at mange børn løb med bare tæer på banen, siger Helle Poder.


Man kan se, at flaskerne er smadret op ad banderne. Der ligger glasskår over det hele, og alt indholdet i den store skraldespand er tømt ud på græsset. Det er tydeligt, at det er bevidst.

Marianne Brink-Hansen


Hverken Marianne Brink-Hansen eller Helle Poder ved, hvem der står bag hærværket. De har dog en stærk formodning, da flere fra bestyrelsen har set den samme gruppe unge mennesker holde fest på multibanen.

- Vi har ikke konfronteret nogle, da vi jo ikke er sikre på, hvem det er. Men vi vil meget gerne opfordre alle forældre til at tage en snak med deres børn om at bruge multibanen efter hensigten, siger Marianne Brink-Hansen.

Nu er elskabet lukket inde i en boks, som, bestyrelsen håber, kan blive ladt i fred. Lyset kan nu tændes på en knap ved siden af. Det kan tændes i tidsrummet 7-22, og det lyser i 40 minutter ad gangen. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce