Annonce
Ugeavisen Vejen

Trekløver spreder virtuel stjernestøv

Inge Merete Lind fra Birkely Plejecenter glæder sig til, at hundredvis af stjerner pynter og glæder de mange beboere i den mørke tid. Fra venstre ses Steen Thomsen, Maiken Friis Krüger og Elisabeth Holberg fra AskovEvent samt Inge Merete Lind og Inga Rathleff fra Birkely Plejecenter. Privatfoto
Jul fra Askov Kirke, stjerner, banko og fællessang skal samle borgere i Askov og omegn.
Annonce

”Lad os sammen – hver for sig – byde december velkommen” lyder det i en invitation fra AskovEvent. Alle kan være med til årets julearrangement, da det foregår online via facebooksiden AskovEvent lørdag den 28. november 2020.

Programmet spænder bredt og starter med Jul fra Askov Kirke med sognepræst Peter Viuff. Om eftermiddagen afvikles der julebanko og sluttes af med fællessang med hjælp fra Nikolaj Hansen og Thilde Damm.

Undervejs pyntes træerne ved Plejecenter Birkely op med særlige stjernestøv-stjerner og lyskæder og juletræet på Torvet tændes sammen med Askov Bylaug. Alle aktiviteter kan følges virtuelt hjemme i stuerne via Facebook.

AskovEvents oprindelige tanke var at lave et lille ”Mens vi venter på juleaften”-arrangement, men efter en hurtig brainstorm greb idéen om sig.

-Vi vil endnu engang gerne glæde borgerne i vores lokal samfund. Først og fremmest beboerne på Plejecenter Birkely, da de om nogen har været ramt på manglende besøg og glædelige stunder det seneste års tid, fortæller Elisabeth Holberg.

Det gør man ved at fylde deres træer med magisk stjernestøv og julelys i hele december måned.

For at deltage i og bakke op om julearrangementet kan man købe de særlige Stjernestøv-pakker i Dagli’ Brugsen i Askov eller på arrangørens facebookside AskovEvent. Stjernerne folder man derhjemme og afleverer dem sammen med den tilhørende konkurrencekupon i teltet foran Birkely i løbet af formiddagen den 28. november.

Annonce

Vil fastholde sammenholdet i lokalområdet

I foråret afviklede AskovEvent ”Bio, Båt og Singalong” som drive in med positiv opbakning, og det har givet gruppen blod på tanden til endnu et arrangement.

Trekløveret bag AskovEvent består af tre lokale ildsjæle Elisabeth Holberg, Steen Thomsen og Maiken Friis Krüger. Med vidt forskellige kompetencer og en kemi, der bare matcher, har de ét fælles mål: De vil gøre en forskel og sprede glæde. Og så vil de gerne vise omverdenen, at man godt kan fastholde og udvikle et sammenhold i et lokalområde trods udfordringer med at man må mødes fysisk.

-Vi er på mange måder gået ind i en mørk tid, og den vil vi gerne være med til at lyse op. Alle kan være med, dog kræver det selvfølgelig, at man har Facebook, pointerer Maiken Friis Krüger.

Hun opfordrer derfor interesserede til at sætte kryds i kalenderen den sidste lørdag i november og følge AskovEvent på Facebook, hvor programmet også kan ses.

Annonce

Massiv opbakning fra erhvervslivet sikrer et stort overskud

Der har været forskellige udfordringer med at få økonomien fra Bio, båt og singalong gjort op, men nu kan AskovEvent endelig offentliggøre det flotte overskud fra arrangementet på i alt kr. 34.248,80. Beløbet sendes videre til det lokale foreningsliv via Støtteforeningen for Askov/Malt. Tre foreninger får dog overført en pengegave allerede nu, da de hjalp i forbindelse med arrangementet i maj.

-Vi er stolte af, at vores lille team kan sende 3.000 kr. videre til hver af de tre foreninger Askov Spejder, Sløjdscenen og AMUI fodbold ungdom. Alt dette har dog ikke kunnet lade sig gøre uden den fantastiske opbakning, som vi er blevet mødt med fra mange af de lokale virksomheder, siger Steen Thomsen.

AskovEvent er bygget på frivillighed. På den måde sikrer trekløveret sig en vigtig støtte og et større ejerskab både fra borgere i og omkring Askov, foreninger og ikke mindst det lokale erhvervsliv. Overskuddet fra arrangementet i november ”Stjernestøv, julebanko og fællessang” tilfalder derfor naturligvis også Støtteforeningen Askov/Malt.Vi vil endnu engang gerne glæde borgerne i vores lokal samfund. Først og fremmest beboerne på Plejecenter Birkely, da de om nogen har været ramt på manglende besøg og glædelige stunder det seneste års tid.

Elisabeth Holberg
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce