Annonce
Ugeavisen Vejen

Trist start på Lærkes festdag

Sognepræst Erling Kristensen konfirmerede lørdag formiddag 12 piger og drenge fordelt på to hold i Rødding Sognekirke: Hans Jacob Spillemose Jensen, Frederik Hejsel Sørensen, Kristian Callesen Hauge, Sigrid Lehmkuhl Køltzen, Sophie Korsager Sørensen, Lærke Jensen, Amalie Kubel Bertelsen, Christian Schmidt, Theis Worsøe Sørensen, Micella Olsen, Bastian Manly Stausgaard og Maja Lyhne Bertelsen. Foto: Steen Rasmussen
Regeringens nye corona-nedlukning fik konsekvenser for Rødding-familie, der i sidste øjeblik måtte melde afbud til fem gæster.
Annonce

RØDDING: Det var ikke lige sådan, den i forvejen stærkt forsinkede konfirmation i Rødding i går skulle have begyndt, men regeringens nye corona-nedlukning slog skår i glæden.

Pludselig blev der fra den ene dag til den anden sat nye begrænsninger på det lovlige antal forsamlede på alle landets restaurationer, og det fik konsekvenser for en Rødding-familie, der måtte ringe til fem gæster og meddele dem, at de desværre alligevel ikke kunne deltage i konfirmationsfesten.

- Jamen, der var desværre ingen vej udenom. Mettes ord er jo lov her i landet, så vi måtte reducere antallet af gæster, men hun kunne da godt lige have ventet til på mandag med at indføre de nye regler, sagde Carina Jessen lige efter datteren Lærkes konfirmation.

- Lærke blev meget ked af det og gik sin vej, da vi skulle finde ud af, hvem vi skulle melde afbud til. "Det må I selv gøre," sagde hun til os. Hun kunne ikke have med det at gøre.

- Ja, det var kaos, og det er da aldrig sjovt at skulle melde afbud til nogen. Til sidst måtte vi nærmest slå plat og krone om, hvem der skulle afbud til, tilføjede Lærkes far, Johnny Jensen.

- Men de tog det pænt. De ved jo også, hvordan det er, fortalte Carina Jessen.

Familien var trods al kaos indstillet på, at festen skulle blive en superdag. Solen skinnede, og Lærke havde fundet smilet frem igen.

Annonce

Konfirmationen

Kære alle konfirmander, indledte sognepræst Erling Kristensen den kirkelige handling og nævnte dem alle ved navn. For at få den krævede spredning i kirken var dagens 12 konfirmanden delt i to hold. Hold 1 var på pladserne kl. 10.15.

- Så kom den store dag, og jeg ved, I har set frem til den, men det har været en anderledes optakt, end vi havde forestillet os, da vi mødtes første gang for et helt år siden. Men hvor har I været seje, både konfirmander og forældre. I har holdt fast, selv om der har været flere benspænd undervejs.


Hvor har I været seje, både konfirmander og forældre. I har holdt fast, selv om der har været flere benspænd undervejs.

Erling Kristensen


- Men giv jeg nu lov at nyde og glæde jer på jeres store dag. I er blandt de mennesker, som elsker jer og som vil jer alt det bedste. Coronaen skal ikke have lov at ødelægge jeres glæde.

- Tak for tiden sammen, sagde Erling Kristensen til sine konfirmander.

Konfirmationen i Rødding Kirke

Konfirmationen i går i Rødding Sognekirke skulle deles i to for at få antallet af deltagere ned på regeringens påbudte antal. Og for at få plads til to konfirmationer mellem kl. 10 og 12 plus lykønskninger og fotografering ind imellem var det nødvendigt at skære i antallet af salmer. Der var kun tid til tre: I østen stiger solen op, Du kom til vor runde jord og Du som har tændt millioner af stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce