Annonce
Ugeavisen Vejen

Ung formand: Man skal turde at drømme stort

Formand for Studio 73, Christoffer Vindbjerg Kristensen, har placeret sig i kongestolen til forestillingen "Jul på slottet". Her har han i øvrigt rollen som grev Rabsenfuchs. Foto: Brian Lindholt
Ildsjælen Christoffer Vindbjerg Kristensen har foreningsarbejde i generne og elsker nærværet i Studio 73.
Annonce

VEJEN: Brormand Casper lokkede ham i Studio 73 på Baungårdsvej i Vejen for ti år siden, og det var kærlighed ved første blik. I dag er 27-årige Christoffer Vindbjerg Kristensen formand i Studio 73.

- Jeg blev bidt på stedet af den gode stemning, hyggen og nærværet. Og så skulle det have et skud, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Børneteater, ungdomsteater, juleteater, koncert- og syng-sammen-arrangør. Minikulturhuset med godt 100 medlemmer rummer lidt af det hele, og Christoffer Vindbjerg Kristensen løser opgaver både på og udenfor scenen. Formanden er heller ikke bleg for at køre kommunen tyndt, når der skal sættes plakatter op før forestillinger.

Annonce

Det ligger til familien

Det frivillige foreningsarbejde er i generne. Moderen Marianne Kristensen har været formand for Vejen Badmintonklub i 30 år. Faderen Christian Vindbjerg Nissen har været fodboldtræner i Vejen Sports Forening. Storebror Casper Friland Vindbjerg har siddet i Studio 73's bestyrelse. Mormor og morfar stod for cafeen i Brørup Hallen og var opråbere til bankospil.

- Arbejdet giver mig noget, som ikke kan betales med penge, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen og fortsætter:


Arbejdet giver mig noget, som ikke kan betales med penge,

Christoffer Vindbjerg Kristensen, formand for Studio 73


- Det at starte med et manuskript og en sort scene, og så bare se tingene blive bygget op og vokse. Det er fascinerende.  Det er alt lige fra scene og kostumer. Produktionen og processen. Udviklingen undervejs. Responsen fra publikum og klapsalverne under og efter forestillinger. Det drager, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen med glød i øjnene og stemmen.

- Det fedeste var sidste år ved juleforetillingen Nissebanden, hvor jeg spillede Fiffig Jørgensen. Inden jeg overhovedet kom ind på scenen, kunne børnene blandt publikum replikkerne og sagde ”Fiffig Jørgensen, goddag”. Det kunne jeg leve højt på længe, smiler Christoffer Jørgensen.

Annonce

Den første rolle

I 2010 fik Christoffer Vindbjerg Kristensen sin første rolle som nørden Eugene i "Grease".

- Jeg fik lov til at træde ud af karakteren, og der var megen dans. Det var en overvindelse og udfordrende. Her var fællesskab og hygge, og det ville jeg gerne fortsætte med, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Så gik det slag i slag. I ungdomsstykket "Vi maler byen rød" kom rollen som Kenny og den første solosang: Hip hurra, det er min fødselsdag.

I skriv-selv-stykket "Talkin about a revolution" kom den første hovedrolle som karakteren Morgan.

I årets juleforestilling "Jul på slottet" har Christoffer Vindbjerg Kristensen såmænd også en rolle som den onde grev Rabsenfuchs.

Annonce

Gensyn fra skolen

Mødet med Stdio 73 blev også et gensyn med lærere fra folkeskolen.

- Jeg har altid kunnet lide at synge, og i Studio 73 mødte jeg igen Susanne Bruun og Marie Ulsdall, som jeg havde til blokfløjte og kor i 0-4. klasse på Bakkely Skolen (Nu Grønvangskolen, red), fortæller Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Han blev stille og roligt ført ind i bestyrelsesarbejdet.

- Jeg blev valgt ind som suppleant i 2016. Jeg sad med til alle møderne – bare uden stemmeret.  Det var en rigtig god måde at blive ført ind i arbejdet på og gav lyst til at smage på noget mere, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Og opgaver og udfordringer er der altid nok af til frivillige. Christoffer blev inddraget som forestillingsleder sammen med Peter Simoni (tidligere formand). I 2019 blev Christoffer Vindbjerg Kristensen valgt som formand af en enstemmig bestyrelse.

- Det første, jeg gjorde, var at spørge min mor, hvad gør man først. Læs vedtægterne, lød svaret. I begyndelsen gjorde jeg nok den fejl at involvere mig i for meget. Det gav nu også den fordel, at man er inde i de forskellige forhold i huset, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Udfordringerne kom med coronaen. Her skulle der også træffes ubehagelige beslutninger. Såsom for nylig at aflyse sæsonen for børneholdet, der udgør en stor del af foreningen.

- Vi er her jo for at gøre folk glade. Men vi var også en enig bestyrelse bag beslutningen, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.


Vi er her jo for at gøre folk glade.

Christoffer Vindbjerg Kristensen, formand for Studio 73


Annonce

De store drømme

Flere tidligere medlemmer af Studio 73 har gjort karriere på teater, film og indenfor musik. Teaterskole og en rolle som professionel skuespiller er nu ikke drømmen hos Christoffer Vindbjerg Kristensen.

- Jeg har venner, der går den vej. Min nuværende uddannelse har første prioritet, og økonomidelen kombineret med alle erfaringerne fra produktionsdelen herfra kan sikkert bruges i flere sammenhænge senere. Man skal turde at drømme stort. Skulle Fredericia Teater en gang ude i fremtiden sætte gang i en større Disney-produktion og ringe spørge, om jeg vil være med, så er jeg da klar, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Drømmene gælder også udviklingen af Studio 73.

- Vi har Sønderjyllands største amatørscene og gode faciliteter, og alligevel er der mange i Vejen, der ikke ved, hvor vi er, indtil man siger ved siden af VUC. Jeg vil gerne, at vi kom dertil, hvor man spurgte omvendt, siger Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Udviklings-drømmene kunne være sommerrevy eller udendørs-koncerter.

- Der skal være en udendørs scene i Skibelund Krat i forbindelse med det store Genforeningsspil i Skibelund Krat. Det kunne være oplagt at benytte sig af de forhold, som man gør med eksempelvis Kolding Amfiscene, drømmer Christoffer Vindbjerg Kristensen.

Personprofil

  • Navn: Christoffer Vindbjerg Kristensen
  • Alder: 27 år
  • Uddannelse: Studerer til Business Controler på SDU i Kolding
  • Tillidshverv: Formand for Studio 73 i Vejen. Har været aktiv på stedet siden 2010. Trådte ind i bestyrelsesarbejdet i 2017 og blev formand i 2019.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagens kalendertal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

HJ-Tools fylder 10 år

Annonce