Annonce
Ugeavisen Vejen

Unikt samarbejde skal sætte gang i både børn og voksne

En lille del af de, der er en del af "Gang i livet - som familie." Fra venstre er det Conny Grøn, Dorte Petersen, Christina Bjørn, Elisabeth Østergaard, Pernille Aagaard Friis og Bente Houborg. Foto: Dorthe Andresen
Gang i livet - som familie er et nyt projekt i Vejen Kommune. Projektet er blevet til i samarbejde mellem Livsstil på Brørup Sundhedscenter, Kultur & Fritid, Vejen Atletik og Løbemotion, DGI Sydvest og en gruppe frivillige sundhedsambassadører.

Fællesskab: - Alle kan være med. Det vigtigste er fællesskab, relationer til hinanden, bevægelse, glæde og sjov.

Sådan siger Conny Grøn, der er koordinator i Livsstil på Brørup Sundhedscenter.

Det, alle kan være med til, er et helt nyt tilbud, som hedder "Gang i livet - som familie" - et tilbud, der henvender sig til børn i alderen seks til 12 år og deres forældre, der gerne vil have mere bevægelse og fællesskaber ind i deres liv.

Annonce

Tilbuddet, der er gratis for familierne, begynder onsdag den 28. april, og det foregår på Vejen Atletikstadion bagved idrætscentret.

Gang i livet - som familie

Tilbuddet henvender sig til alle familier i Vejen Kommune. Det er rettet mod børn i alderen seks til 12 år og deres forældre, der har brug for mere bevægelse og fællesskaber i deres liv.

Første gang er onsdag den 28. april, og derefter mødes man hver onsdag frem til og med uge 25. Det foregår hver gang fra klokken 16.30 til 18 på Vejen Atletikstadion.

Der er løbende optag, så hvis man ikke når det inden den 28. april, så kan man også melde sig.

Man skal tilmelde sig til Lasse R. Rasmussen på telefon 2341 6286 eller til Conny Grøn på telefon 2466 2144.

På nuværende tidspunkt har ti børn - fordelt i alderen seks til 12 år - med familier meldt sig til, men man kan stadig nå at tilmelde sig, for der er plads til mange flere.

- Vi har jo en stor plads. Vi begynder med at lave noget sammen allesammen, så bliver der lavet sjov og leg for børnene, mens forældrene kommer ud at gå. Der vil være stop undervejs, hvor der vil være forskellige oplæg, fortæller Conny Grøn.

Vil gerne gøre en forskel

For at projektet kunne sættes i gang, skulle der findes en gruppe frivillige - både fra gruppen af sundhedsambassadører og fra Vejen Atletik og Løbemotion - der gerne ville være med.

Og her oplevede Conny Grøn, at rigtig mange gerne ville være med.

- Der var faktisk en hel del, der meldte sig, fortæller Conny Grøn.


Alle kan være med. Det vigtigste er fællesskab, relationer til hinanden, bevægelse, glæde og sjov.

Conny Grøn, koordinator, Livsstil på Brørup Sundhedscenter


Indtil videre er ti frivillige blevet tilknyttet, mens andre står klar, hvis der bliver brug for flere kræfter.

Og med den gejst, de frivillige, som avisen mødte, lægger for dagen, er der næppe nogen tvivl om, at tiltaget vil være med til at skabe et fællesskab mellem både børn, forældre og frivillige.

En af de frivillige, der har meldt sig, er Dorte Petersen, der i forvejen er sundhedsambassadør.

- Jeg har meldt mig, fordi jeg gerne vil være med til at gøre en forskel, siger Dorte Petersen, mens flere af de andre i gruppen tilslutter sig det synspunkt.

Annonce

Sjov og bevægelse

Christina Bjørn, der er medlem af Vejen Atletik og Løbemotion, har også meldt sig til projektet.

- Jeg har meldt mig, fordi jeg godt kan lide at sætte aktiviteter i gang - primært for børn. Det er megasjovt at sætte børn i bevægelse, uden at de tænker over, at de bevæger sig, siger Christina Bjørn, der i flere år har trænet børn i atletikklubben.

Der bliver nemlig lagt vægt på, at ingen af de aktiviteter, der sættes i gang, bliver konkurrenceprægede. Det handler om at have det sjovt - og samtidig være i bevægelse.

- Bare det at få børnene til at synes, at det er en god oplevelse, og at vi kan bidrage til at de har det sjovt og føler tryghed ved at lære andre at kende. Men det gode ved konceptet er, at de voksne også er med, supplerer Bente Houborg, der også er medlem af Vejen Atletik og Løbemotion.

Børn, forældre og frivillige mødes første gang på onsdag den 28. april klokken 16.30 til 18 på Vejen Atletikstadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce