Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

VBC's nye miljøråd - inklusiv de projektsansvarlige undervisere Tove Kristensen og Carsten Sørensen - havde første samling torsdag morgen. Foreløbig er de af den landsdækkende organisation "Friluftsrådet" blevet godkendt til at flage med deres grønne flag. Foto: Anders Davidsen
Miljøet er for alvor kommet på dagsordenen hos VBC, og torsdag havde skolens nye miljøråd sin første samling.
Annonce

Vejen: På VBC kastes der for tiden med flere forskellige grønne bolde i luften, der alt sammen skal gøre handelsskolen til et mere bæredygtigt sted at uddanne sig.

Med inspiration fra FN's verdensmål arbejdede en 2. års HHX-klasse i sidste skoleår med et tema om, hvordan de kunne gøre VBC til en grønnere skole, og i dette skoleår har skolens to innovationsklasser på samme årgang taget stafetten videre.

Frem mod jul skal de således komme med ideer til konkrete forbedringer i og omkring skolen i bæredygtighedens tegn. Disse vil blive fremlagt for et nyoprettet miljøråd med repræsentanter fra alle klasser og ledelsen, som i fællesskab beslutter, hvilket forslag der i den sidste ende føres videre ud i livet.

Torsdag morgen havde miljørådet sit første møde i skolens innovationslokale, hvor den indledende time gik med at gøre sig tanker om miljøvenlige alternativer omkring transport til og fra skole.

Annonce

Talte med magthavere

Med til mødet var også de tre elever Julie Leth, Olivia Aarestrup og Signe Toft, som allerede har fået taletid hos regionspolitikere, da de havde meldt sig til at repræsentere skolen ved en såkaldt klimacamp forrige fredag i Middelfart arrangeret af Region Syddanmark.

De går alle tre i samme innovationsklasse på 2. årgang, og de fik meget motivation med sig fra campen. Fra morgenstunden var de med i informative 'workshops' og blev herefter bedt om at forholde sig til transportsektoren.

Her kom de med konkrete ideer til, hvordan man fremover kan lave en grønnere studietur, uden at det af den grund gør oplevelsen dårligere.

- Vi foreslog, at man i stedet for flyrejse kunne køre med bus med overnatningsstop på halvvejen, så det blev to rejser i én. Når man er nået helt frem, kunne hele klassen også leje cykler og tage rundt i lokalområdet fremfor længere busture til seværdigheder, siger Julie Leth.

I løbet af campen fik de talt med flere regionspolitikere fra Syddanmark inklusiv miljøudvalgsformand Jørn Lehmann Petersen (S) samt Anna Esbjørn fra den grønne tænketank "Concito", og afslutningsvis holdt de et oplæg for alle fremmødte.

- Vi blev taget rigtig godt imod og kunne mærke, de var var glade for, at vi var kommet. De gav feedback til vores ideer, og vi følte os hørt, siger Olivia Aarestrup.


Vi blev taget rigtig godt imod og kunne mærke, de var var glade for, at vi var kommet. De gav feedback til vores ideer, og vi følte os hørt.

Olivia Aarestrup, VBC-repræsentant på klimacamp


De tre elever deltager derfor gerne, hvis en tilsvarende camp arrangeres til næste år, hvis ikke det til den tid bliver nogle andre elever, som får chancen.

De tre elever - fra venstre Signe Toft, Julie Leth og Olivia Aarestrup - kan se tilbage på en succesfuld klimacamp i Middelfart, hvor de har fået inspiration med sig hjem, som forhåbentlig vil gavne skolen. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Gilde hos nykåret Gazelle

Annonce