Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Apotek vaccinerer igen i år mod influenza

Fra 1. oktober kan du blive vaccineret mod influenza på Vejen og Vejen Trolde Apotek. Foto: Vejen Apotek
Igen i år kan du blive vaccineret mod influenza på Vejen Apotek. Og er du fyldt 65 år, kan du også få en vaccine mod lungebetændelse forårsaget af pneumokokker.
Annonce

- Selv om vi er midt i en corona-pandemi, så kan vi stadig blive ramt af sæson-influenza. Skulle der komme en slem omgang influenza til Danmark, kan det sætte vores sundhedsvæsen under ekstra pres. Det kan betyde flere indlæggelser, men også flere corona-test, da symptomerne på covid-19 og influenza kan forveksles med hinanden. Så derfor opfordrer jeg alle risikopatienter til at lade sig vaccinere mod influenza. Og alle andre kan jo overveje, om det netop i år kunne være en god ide at lade sig vaccinere, siger apoteker Peter Merrild.

Sæson-influenza rammer typisk i perioden december til marts. Vaccinen er fuldt effektiv 2-3 uger efter det lille stik, så derfor er det en god ide at lade sig vaccinere i efteråret, men det kan nås helt frem til 15. januar. I år starter apoteket med at vaccinere allerede 1. oktober. Samtidig kan man blive vaccineret alle åbningsdage. På den måde øges kapaciteten, og risikoen for kø mindskes. Det er også muligt for virksomheder at træffe aftale med apoteket om vaccination af medarbejdere, ligesom sundhedspersonale kan komme ind og blive gratis vaccineret.

- Patientsikkerheden går forud for alt andet. Derfor gør vi os umage for ikke at samle for mange mennesker sammen, og at der er mulighed for at holde afstand. Vi har i år også besluttet at vaccinere på Vejen Trolde Apotek. Det øger også kapaciteten, hvilket der faktisk er behov for. Sidste år blev kun 52 % af alle danskere over 65 år vaccineret. WHO anbefaler, at det minimum er 75 %. Jeg håber, vi kommer højere op i år, lyder det fra apotekeren.

Det er ikke nødvendigt at bestille tid til vaccination på Vejen og Vejen Trolde Apotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce