Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Atletikforening skifter navn

Der var folkefest, da Vejen Atletikstadion blev indviet den 8. august 2008 med et indvielsesstævne. I dag er atletikdisciplinerne skiftet ud med motionsløb, hvilket er årsagen til, at atletikklubben skifter navn. Privatfoto
Vejen Atletikforening skifter efter 83 år navn. Klubbens nye navn bliver Vejen Atletik og Løbemotion.
Annonce

Vejen: Ved den seneste generalforsamling i Vejen Atletikforening blev det enstemmigt besluttet, at klubben skifter navn til Vejen Atletik og Løbemotion. Navneændringen kommer som en konsekvens af den udvikling, der er sket de sidste 83 år.

Vejen Atletikforening blev stiftet i 1937 som en underafdeling af Vejen Gymnastikforening. De netop overståede Olympiske Lege i Berlin i 1936 havde været en mediebegivenhed, der havde gjort atletikken interessant. Dette udnyttede Ernst Christiansen, vejassistent Thomsen og dennes søn, Svend Åge, til at etablere foreningen.

Annonce

Græsmark og DM-guld

I de første mange år bestod træningsfaciliteterne af en ujævn græsmark og et lille skur. Alligevel lykkedes det klubben at fostre mange talenter, hvoraf flere blev danske eller jyske mestre. Svend Åge Thomsen, der havde den danske rekord i tikamp, og Per Christiansen, der flere gange blev både jysk og dansk mester i længdespring i løbet af 1950'erne, står her som stærke eksempler.

Per Christiansen trænede kuglestød på træningsbanen ved Rovedvej. Privatfoto

Omkring 1960 etablerede kommunen den nu nedlagte Cindersbane på Gormsvej. Banen og det tilhørende lille skur var frem til 2006 omdrejningspunkt, indtil det blev nedlagt for at gøre plads til bebyggelsen Haraldsvænget.

Borgmester Egon Fræhr tog sammen med repræsentanter fra VAF, VIC og skolerne de første spadestik til Vejen Atletikstadion, herefter fortsatte alle atletikbørnene udgravningerne.

Den 3. september 2007 blev første spadestik til Vejens nye atletikstadion taget, der med placeringen lige bag Vejen Gymnasium blev et supplement til de mange aktiviteter i Vejen Idrætscenter.

Annonce

Fokus er flyttet

Atletikforening var i de første mange år primært for voksne, men fra slutningen af 1980'erne var det primært børn og unge, der var de aktive udøvere.

Signe Bjørn satte igennem årene en række klubrekorder i Vejen Atletikforening på flere forskellige løbedistancer. Privatfoto

I 2007 blev Vejen Løbemotion grundlagt som en underafdeling for at samle alle de voksne, der gerne ville dyrke motionsløb sammen. Denne del af klubben er vokset, så den nu er den største del af klubben målt på medlemmer. Derfor er det ifølge Vejen Atletikklub en helt naturlig udvikling, at klubben nu skifter navn til Vejen Atletik og Løbemotion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce