Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen er landets næstbedste erhvervskommune

- Jeg er glad for at se, at virksomhederne i Vejen Kommune oplever, at vores indsats for at understøtte dem virker. Vores samarbejde fungerer godt, og vi lytter hele tiden til virksomhederne og løser deres behov, siger borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr. Arkivfoto: Søren Dippel
Dansk Industri undersøger hvert år erhvervsklimaet i landets kommuner. I årets undersøgelse har Vejen Kommune taget et stort spring fra en samlet 13. plads i 2019 til en andenplads i 2020.
Annonce

Vejen Kommune: Noget tyder på, at Vejen Kommune gør det rigtig godt for det lokale erhvervsliv. Det er kun får uger siden, kommunen for andet år i træk blev kåret som Årets Transport Kommune. Hæderen og den rosende omtale kom fra brancheorganisationen for den danske vejgodstransport ITD, og nu melder Dansk Industri (DI) sig også med ros.

Vejen er landets andenbedste erhvervskommune, lyder det fra DI Sydvestjyllands formand Jesper Toft Mathiasen på baggrund af årets udgave af DI's lokale erhvervsklimaundersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2020.

- I DI Sydvestjyllands bestyrelse har vi aldrig været i tvivl om, at Vejen Kommune virkelig anstrenger sig for at kunne tilbyde de bedst mulige betingelser for at drive virksomhed i kommunen. Det gennemsyrer hele kommunens måde at arbejde på. At Vejen Kommune nu indtager pladsen som landets andenbedste erhvervskommune er fuldt fortjent, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen, der er administrerende direktør hos Claus Sørensen A/S.

Noget af det, som har imponeret DI, er Vejen Kommunes indsats for at skabe gode fysiske rammer for virksomhedernes udvikling. Det gælder ikke bare i relation til erhvervsbyggegrunde og sagsbehandling af byggeansøgninger, men det gælder også kommunens arbejde for at sikre en god infrastruktur for såvel borgere som virksomheder.

Annonce

Fra en 13. plads i 2019

- Det drejer sig om at lytte til virksomhedernes behov og generelt have en god dialog i øjenhøjde med virksomhederne. Det kan vi se, at Vejen Kommune er lykkedes med.

Undersøgelsen viser, at virksomhederne i Vejen Kommune er meget tilfredse med kommunens arbejde for at tiltrække kvalificerede medarbejdere til kommunen. Tilfredsheden gælder også jobcentrets samarbejde med de lokale virksomheder. Også de kommunale folkeskolers samarbejde med virksomhederne får ros og vurderes til at ligge helt i top.

I undersøgelsen har Vejen Kommune taget et stort spring fra en samlet 13. plads i 2019 til en andenplads i 2020 kun overgået af Ikast-Brande Kommune på førstepladsen. Det er blandt andet på områder som uddannelse, beskæftigelse og virksomhedernes vurdering af sagsbehandlingstider og samarbejdet med kommunen, Vejen får høje karakterer.


Jeg er glad for at se, at virksomhederne i Vejen Kommune oplever, at vores indsats for at understøtte dem virker.

Egon Fræhr, borgmester


- Vi er glade for at have bevæget os op ad skalaen. Noget af det, vi kan bruge DI's erhvervsklimaundersøgelse til, er, om vi agerer rigtigt i forhold til, hvad virksomhederne ønsker. Nu kan vi så se, at vi er på rette vej, og at det kommer virksomhederne til gavn. Vi kan også bruge resultatet af undersøgelsen til at profilere os på og til at tiltrække nye arbejdspladser til kommunen, siger borgmester Egon Fræhr.

Ifølge undersøgelsen kan 85 procent af virksomhederne i Vejen Kommune da også varmt anbefale andre virksomheder at etablere sig i Vejen Kommune.

- Men virksomhederne står over for store udfordringer lige nu - blandt andet i relation til coronapandemien og brexit. Derfor er det vigtigt, at kommuner som Vejen går foran og tilbyder det bedst mulige fundament for at kunne klare sig i den internationale konkurrence. Så alt i alt er den klare besked til Vejen Kommune fra virksomhederne: "I gør det supergodt – fortsæt med det," siger Jesper Toft Mathiasen.

Lokalt Erhvervsklima 2020

DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

Det er 11. år i træk, DI laver undersøgelsen.

7.616 virksomheder inden for DI’s brancher har deltaget i undersøgelsen.

Undersøgelsen repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 procent af den private beskæftigelse.

I Vejen Kommune er der rundt regnet 20.000 private og offentlige arbejdspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce