Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen først i landet med nyt sygedagpengesystem

Vejen Kommune kan som den første kommune i Danmark indføre et nyt udbetalingssystem af sygedagpenge. Foto: Chresten Bergh
Når Vejen Kommune onsdag den 27. november indfører nyt udbetalingssystem, så vil det samtidig betyde, at der lukkes ned for sagsbehandling.
Annonce

Vejen: Onsdag den 27. november skal Vejen Kommune som den første kommune i Danmark indføre et nyt udbetalingssystem af sygedagpenge.

Borgere og virksomheder møder et par lukkedage i kommunen, når systemet indføres. Indberetninger og overførsel af sygedagpenge kører dog helt som normalt, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det nye system vil på sigt gøre sagsbehandlingen nemmere og hurtigere for både virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende og borgere.

Ved konverteringen af sager fra det gamle system til det nye, vil der være lukket for sagsbehandling i kommunen fra mandag den 25. november til og med onsdag den 27. november 2019. Ydelse Sygedagpenge holder derfor lukket for både personlig og telefonisk henvendelse de tre dage. De kan kontaktes igen torsdag den 28. november 2019.

Virksomheder, der anmoder om refusion, når deres medarbejdere er syge, vil opleve at sagsbehandlingen er længere, da udbetalingssystemet er lukket.

Virksomheder skal være opmærksomme på følgende:

  • Ydelse Sygedagpenge kan fra den 18. november 2019 til 27. november 2019 ikke svare på spørgsmål angående indberetninger foretaget i denne periode.
  • Indberetning vil have status 'Signeret'. Når udskiftningen af kommunernes sygedagpengesystem er sket, vil din indberetning blive sendt og status skifter til 'Behandles'.
  • Kommunen kan se, hvornår du har underskrevet indberetningen og derfor har den længere sagsbehandlingstid ikke betydning for, om du har indberettet anmeldelsen/anmodningen til tiden.
  • Vær opmærksom på, at den forlængede sagsbehandlingstid kun gælder indberetninger af sygdom.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce