Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Gardens 4. maj: 220 seere over hele verden

Fanfarekorpset i Grønvang Skoven, hvor to frihedskæmpere blev dræbt i ildkamp med tyske soldater. Foto: Sten Mortensen
Annonce

VEJEN: På grund af corona-nedlukningen måtte Vejen Garden i aftes give befrielseskoncert for tomme lokaler, men absolut ikke for døve øren.

Koncerterne - først Fanfaredrengene hyldest til to dræbte frihedskæmpere i Grønvang Skoven og derefter de store garderes koncert på Museet på Sønderskov - blev transmitteret direkte på Facebook, og der kan man præcist se, hvor mange der så med, og hvor de bor.

- 220 lyttede med. Det er meget imponerende på en aften, hvor der er 4. maj-arrangementer og alt muligt andet på tv, siger gardens formand Sten Mortensen.

- Vi kan se, at der blev kigget med i Calgary i Canada, som garden har besøgt nogle gange, og i Heikendorf i Tyskland, hvor vi også har været flere gange. Og så har vi haft seere rundt omkring i Europa og selvfølgelig her i Danmark. Undervejs er der kommet hele 135 kommentarer, bl.a. fra gamle gardere.

- Det har været en aften, garden kan være meget stolt af, siger Sten Mortensen, og gør opmærksom på, at optagelserne kan ses fremover på gardens Facebook-side.

På Sønderskov spillede garden:

Kong Christian stod ved højen mast - som for 75 år siden blev spillet lige efter frihedsbudskabet i radioen fra BBC, I Danmark er jeg født, Browneyed Girl, Aften (Matti Borg), Cavatina (fra "The Deer Hunter"- filmen), Arsenal (engelsk march), Det haver så nyligen regnet, Isn't She Lovely, Lyse Nætter (Alberte Vinding), Evening Song, Der er et yndigt land og Toto.

Vejen Garden i riddersalen på Museet på Sønderskov gav i aftes en særegen befrielseskoncert. I alt lyttede 220 husstande med på computeren i bl.a. Canada, Tyskland og herhjemme. Foto: Steen Rasmussen
Fanfarekorpset i Grønvang Skoven, hvor to frihedskæmpere blev dræbt i ildkamp med tyske soldater. Foto: Sten Mortensen
Leder af Vejen Garden, Jørgen Schmidt. Foto: Sten Mortensen
Vejen Garden i riddersalen på Museet på Sønderskov gav i aftes en særegen befrielseskoncert. I alt lyttede 220 husstande med på computeren i bl.a. Canada, Tyskland og herhjemme. Privatfoto:
Jørgen Schmidt og Christian Rødkær - Vejen Garden i riddersalen på Museet på Sønderskov gav i aftes en særegen befrielseskoncert. I alt lyttede 220 husstande med på computeren i bl.a. Canada, Tyskland og herhjemme. Privatfoto
Vejen Garden i riddersalen på Museet på Sønderskov gav i aftes en særegen befrielseskoncert. I alt lyttede 220 husstande med på computeren i bl.a. Canada, Tyskland og herhjemme. Privatfoto
Søren Vistisen og Jørgen Schmidt - Vejen Garden på Museet på Sønderskov gav i aftes en særegen befrielseskoncert. I alt lyttede 220 husstande med på computeren i bl.a. Canada, Tyskland og herhjemme. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce