Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen HK er sluppet nådigt gennem corona-krisen: Formand håber, at de fortsat kan fastholde medlemmerne

Vejen HK og FSH Holsted har valgt at aflyse årets Kia/ Vest Tryk Cup på grund af coronavirussen. Normalt samler håndboldstævnet over 1000 deltagere, der over en weekend har fokus på at skabe fællesskab såvel som at spille håndbold. Billedet her er fra stævnet i 2019. Arkivfoto: Chresten Bergh
Selvom Vejen Hk's medlemmer længe har måttet undvære fællesskabet i håndboldhallen, har klubben inditl videre klaret sig godt igennem corona-krisen.

Vejen: Det seneste år med coronavirussen har været hårdt for landets sportsforeninger. Stævner og træninger er blevet aflyst, og medlemmerne har manglet at mærke fællesskabet.

Det har også gjort sig gældende i Vejen HK, hvor håndbolden har været lagt midlertidigt på hylden flere gange i løbet af det seneste år. Senest har det betydet, at Vejen HK og FSH Holsted den 15. marts så sig nødsaget til at aflyse årets Kia/Vest Tryk Cup.

Stævnet skulle oprindeligt være afholdt den 26. til 28. marts, men da over 1000 personer deltager i stævnet, blev det tidligere på året flyttet til juni.

- DGI og Vejen Kommune havde et fælles møde, hvor kommunens sportsklubber og -foreninger var inviteret. Hverken DGI eller kommunen tror på, at krav og restriktioner bliver lempet tilstrækkeligt inden juni, siger Klaus Thomsen, der er formand for Vejen HK og tilføjer:

- Kommunen kunne ikke garantere, at vi kunne få lov til at låne skolerne til overnatning. De skal også tænke på eleverne, der skal i skole om mandagen. Så måtte vi udskyde det til næste år.

Inden de to klubber tog beslutningen om at aflyse årets stævne, overvejede de, hvorvidt de skulle satse på at afholde et en-dags-stævne i stedet. Men heller ikke det blev løsningen.

- Vi tror ikke på, at der er nok klubber, der vil finde det interessant nok at køre for et en-dags-stævne, siger Klaus Thomsen.

Annonce

Hjælp at hente

Det aflyste Kia/Vest Tryk Cup kommer til at sætte sit præg på klubbernes økonomi. I Vejen HK bruger man indtjeningen fra stævnet som en økonomisk støtte, når de sender flere af deres medlemmer til udlandet.

- Formålet med at holde stævnet er for os at tjene penge til at give vores medlemmer oplevelser. Tidligere har vi blandt andet sendt nogle hold til Prag og Barcelona for at spille håndbold, siger Klaus Thomsen og tilføjer:

- Men de kan heller ikke komme afsted i år, så vi har jo heller ikke den udgift i år.

Vejen HK afholder hvert år fællesspisning for medlemmerne og deres familier i forbindelse med sæsonafslutningen. Arrangementet er blandt andet til for at sige tak til dem, der har gjort en stor indsats i den foregående sæson. I år bliver arrangementet afholdt online, men de håber, at medlemmerne kan mødes holdvis. Arkivfoto: Chresten Bergh

Generelt er Vejen HK sluppet nådigt igennem det seneste år med coronavirussen. Selvom klubben og FSH Holsted også sidste år måtte aflyse Kia/Vest Tryk Cup, er Klaus Thomsen ikke bekymret for klubbens økonomi.

- Der er heldigvis en række hjælpepakker fra DIF og DGI, når vi også måtte aflyse stævnet sidste år. Der kommer snart en fjerde hjælpepakke fra dem, og den vil vi selvfølgelig søge. Men vi har fået god dækning af de hjælpepakker, der har været, så vores økonomi ser fin ud, siger han.

Annonce

Klubbens fællesskab

En anden årsag til, at klubbens økonomi ser fin ud, skyldes, at medlemstallet ikke er blevet påvirket af coronavirussen. Tværtimod er der stadig knap 300 medlemmer i klubben.

- Vi har ikke mistet særlig mange medlemmer. Der er en lille smule nedgang, men det svinger altid. Det handler lige så meget om, hvor store årgangene er, om det er populært at spille håndbold den sæson, og hvad kammeraterne gør, siger Klaus Thomsen.

Han er derimod ikke i tvivl om, at det har været hårdt for klubbens medlemmer at undvære sporten og fællesskabet i flere måneder.

- I og med de også har været hjemsendte fra skole, så har de ikke haft meget socialt omgang. Jeg tror, de savner at komme ud at røre sig og være sammen med vennerne igen, siger han.

Klubben kunne 1. marts begynde med udendørs træning i mindre grupper på op til 25 personer inklusiv trænere. Det er dog stadig uvist, hvornår de igen må vende tilbage til de indendørs haller og spille kampe igen.

Derfor er Klaus Thomsen også usikker på, hvorvidt de mister medlemmer til næste sæson.

- Jeg håber bare, at man har så stort et fællesskab her, at man gerne vil blive ved med at ses med sine venner, afslutter han.I og med de også har været hjemsendte fra skole, så har de ikke haft meget socialt omgang. Jeg tror, de savner at komme ud at røre sig og være sammen med vennerne igen.

Klaus Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce