Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Kommune flytter træningen ud i naturen

Naturen i Vejen skal inddrages i træningerne. Derfor har flere medarbejdere deltaget i en naturtræningsuddannelse, så de kan hjælpe borgerne med at bruge naturen i deres træning. Foto: Vejen Kommune
Medarbejdere hos Vejen Kommune skal lære at bruge naturen til træning, hvilket skal komme brugerne af flere tilbud til gode.

Vejen: Lige meget hvor du befinder dig i Vejen Kommune, så er du tæt på naturen. Med den rette vejledning er naturen er rigtigt godt træningsrum for mange mennesker. Det vil Vejen Kommune udnytte, så på tværs af flere afdelinger er der blevet indgået en aftale med DGI om at afholde to forløb af naturtræningsuddannelsen.

- Vi oplever en klar tendens til, at deltagere meget gerne vil træne udendørs. Og vi ved fra forskning, at naturen har en stor indflydelse på både vores fysiske og psykiske velvære, fortæller Stine V. Nikolajsen fra DGI Sydvest.

Naturen skal komme borgerne til gavn

De første medarbejdere fra Vejen Kommune har afsluttet deres naturtræningsuddannelse og skal nu i gang med at bruge det.

- Det er altid godt med ny inspiration, og i Livsstil er vi allerede godt i gang med at inddrage naturen omkring Sundhedscenteret i Brørup og Medius i Holsted i vores tilbud. Borgerne er glade for det, og det giver en øget frihed at bevæge sig udendørs. Her er højt til loftet og mange får skærpet deres sanser, når de bevæger sig udenfor i stedet for i et motionscenter, forklarer fysioterapeuterne Christina Røjbæk og Mads Skaarup fra Kronikerteamet i Livsstil.


I Livsstil er vi allerede godt i gang med at inddrage naturen omkring Sundhedscenteret i Brørup og Medius i Holsted i vores tilbud.

Christina Røjbæk og Mads Skaarup


Medarbejdere fra flere afdelinger i Vejen Kommune deltaget. Det betyder, at borgere som fremover får træning i Livsstil, Træning, Social Pædagogisk Center eller i et aktivitetscenter kan komme til at møde en medarbejder, som inviterer til træning ude i naturen.

Der er lavet aftale mellem Vejen Kommune og DGI om, at endnu et hold medarbejdere skal afsted på naturtræningsuddannelsen til efteråret. Også her inviteres de frivillige foreninger og lokale træningscentre med på holdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce