Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Kommune skriver klimahistorie

Solcelleparken ved Holsted er blandt de energikilder, der bidrager til omstillingen til vedvarende energi. Foto: Vejen Kommune.
En ensartet indsats skal være med til at gøre kommunerne til netto nul-udledende af drivhusgasser inden 2050.

Vejen: Inden 2050 vil kommunerne være netto nul-udledende af drivhusgasser. Kommunerne skal nu med støtte fra Realdania, KL og landets fem regioner nu udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan for at nå dertil.

Her skal der arbejde med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Dermed er de danske kommuner med til at skrive decideret klimahistorie med anvendelsen af en ensartet metode.

Vejen Kommune står over for at udarbejde en ny klimastrategi, og ser det som en god mulighed at gøre det i samarbejde med DK2020.

Annonce

- Vi ser det som en fordel at arbejde med klimaproblematikkerne i fællesskab, med mulighed for at lære af hinanden, udveksle løsninger og erfaringer og dermed udvikle, opdatere og tilpasse kommunens klimastrategi, så den lever op til C40s standard for klimaplanlægning, siger borgmester Egon Fræhr (V).

Der er nedsat en styregruppe, der er forankret i topledelsen samt en tværfaglig arbejdsgruppe. Byrådet har vedtaget kommissoriet for arbejdet med en ny klimastrategi og bekræftet, at det er de nationale mål, der arbejdes for at nå. Der er indarbejdet ressourcer i budgettet for 2021-2024 til arbejdet.

Startskuddet har lydt

Siden klimastrategien blev vedtaget i 2012 har Vejen Kommune arbejdet med at nedbringe CO2 udledningen både for kommunen som virksomhed og som geografisk enhed.


Vi ser det som en fordel at arbejde med klimaproblematikkerne i fællesskab.

Egon Fræhr


Kommunen arbejder blandt andet aktivt sammen med fjernvarmeselskaberne for at fremme omstillingen fra olie- og naturgasopvarmede boliger. På området for produktion af vedvarende energi arbejder Vejen Kommune særligt med biogas og solceller. Herudover arbejdes der aktivt med vådområder og lavbundsprojekter med dertil hørende jordfordeling, da det gør en forskel for emissionen fra landbruget.

- Vi er meget bevidste om, at vi er en landkommune med landbrug og transporttunge erhverv. Vi kender vores styrker og har nu brug for input og sparring til at tænke ud af boksen og gøre noget udover det, som vi allerede gør i forvejen, slutter borgmester Egon Fræhr af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce