Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Kommune vil have HTX-uddannelsen til byen

Vejen Kommune vil have endnu en huefarve til byen. Vejen Business College samarbejder med Vejen Gymnasium og HF om HTX, og det bliver på Vejen Gymnasium og HF, at uddannelsen bliver placeret. Foto: John Randeris
Med opbakning fra region Syddanmark har Vejen Business College sendt en ansøgning afsted for at få HTX til Vejen Kommune.
Annonce

VEJEN: Det har længe været et stort ønske fra både erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og Vejen Kommune at få etableret en HTX-uddannelse på Vejen Gymnasium og HF. Det bliver der fortsat arbejdet ihærdigt på, ikke mindst fordi det giver rigtig god mening i lige netop Vejen. Her er der en lang tradition for, at unge mennesker tager en erhvervsuddannelse, og Vejen er da også en af de kommuner i landet med den højeste andel af unge, der tager en erhvervsuddannelse.

Etableringen af en lokal HTX er første skridt for at løfte uddannelsesniveauet. Borgmester Egon Fræhr ser nemlig gerne, at det bliver muligt at gennemføre de første grundforløb på en erhvervsuddannelse lokalt.

- Vores ønske om at få HTX-uddannelsen til Vejen er en del af en større vision. Vi vil for eksempel gerne styrke samarbejdet med det lokale erhvervsliv og sikre en fødekæde af arbejdskraft til vores virksomheder. Vi har inviteret Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på besøg i Vejen Kommune, så hun kan blive inspireret af den indsats, som vi i samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne gør for at få unge mennesker til at tage erhvervsuddannelser, siger borgmester Egon Fræhr i en pressemeddelelse.

Annonce

Lokale virksomheder involveres

Det er også en del af visionen, at lokale virksomheder aktivt involveres i at skabe værkstedsfaciliteter, hvor eleverne får nogle konkrete oplevelser af, hvordan det er at arbejde indenfor håndværk og industrierhvervene.

Vejen Business College og Vejen Gymnasium og HF har i samarbejde med Vejen Kommune valgt at fokusere på to af de fire HTX linjer, nemlig Energi & Byggeri samt Proces, Levnedsmiddel & Sundhed. Begge linjer passer perfekt til kommunens erhvervsstruktur.

Det er Vejen Business College, der har sendt en ansøgning afsted for at få HTX til Vejen Kommune. Vejen Business College samarbejder med Vejen Gymnasium og HF om HTX, og det bliver på Vejen Gymnasium og HF, at uddannelsen bliver placeret. Regionsrådet for Region Syddanmark har behandlet ansøgningen og besluttet at støtte, at der kommer en HTX i Vejen. Region Syddanmark fremhævede særligt den erhvervsvinkel, der er i ansøgningen, som de fandt meget interessant. Ansøgningen er nu hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til behandling inden Ministerens godkendelse.


Vores ønske om at få HTX-uddannelsen til Vejen er en del af en større vision.

Egon Fræhr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Ugeavisen Vejen

Opråb fra Broen i Vejen

Annonce