Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Kommunes natur er 70. bedst i Danmark

Vejen Kommune er rykket fra en 83. plads til en 70. plads på naturindekset over de sidste fire år. Vejen Kommune fik 17 ud af 100 point. Arkivfoto
En ny analyse af kommunernes naturkapital placerer Vejen Kommune som nummer 70 med 17 ud af 100 mulige point. Sidst lå Vejen Kommune nummer 83.

Vejen: På baggrund af et nyt nationalt biodiversitetskort har forskere fra Aarhus Universitet (DCE) udregnet det såkaldte naturkapitalindeks for Danmark og de 98 kommuner.

Fanø og Læsø topper, mens Rødovre indtager sidstepladsen. De dårlige placeringer skyldes ofte store by- eller landbrugsarealer, mens naturområder med levesteder for truede arter tæller positivt.

- Naturkapitalindekset bygger på kortlagte og potentielle levesteder for truede arter, som fortæller os, hvor den gode natur i Danmark findes. Kommunerne har en stor del af ansvaret for Danmarks biodiversitet, og derfor er det oplagt at værdisætte den kommunale natur og benchmarke dem over for hinanden, siger seniorforsker fra Aarhus Universitet (DCE), Rasmus Ejrnæs.

Annonce

Et vigtigt værktøj til kommunerne

Det er anden gang, at Danmarks Naturfredningsforening og Aarhus Universitet præsenterer naturkapitalindekset, der er et instrument, hvor kommunerne kan måle indsatsen for biodiversitet.


Analysen kalder på handling fra kommunerne og vores lokale politikere.

Simon Leed Krøs


I 2017 blev det kritiseret af en række borgmestre for at ”straffe” by- og landkommuner unødvendigt hårdt. Derfor har forskerne denne gang også udregnet et NKI-point baseret udelukkende på kommunens naturarealer. For Vejen Kommune er naturarealerne alene sat til 60 point ud af 100.

- Analysen kalder på handling fra kommunerne og vores lokale politikere. Mere end halvdelen af landets kommuner har en score lavere end gennemsnittet for Danmarks naturkapital, som i forvejen ikke er prangende med blot 25 point, siger projektleder i Danmarks Naturfredningsforening, Simon Leed Krøs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Annonce