Annonce
Ugeavisen Vejen

Vinden i piletræerne

Annonce

Når krisen kradser, kan man nemt blive ramt af et ønske om at flygte fra det hele. Det eneste problem med den krise der er i øjeblikket er at grænserne er lukket, så der er - ahem - Grænser - for hvor langt væk man kan flygte. Desuden er der Coronavirus sådan cirka over det hele, så hvor kan man snart flygte hen?

Hvis dog bare der fandtes en eller anden form for bærbar portal, som man kunne tage frem lige når man havde brug for det, og rejse til en hel anden verden med, uden at blive distraheret af sms-ping eller små røde 1-taller der fortæller at den virkelige, coronaramte og forvirrede verden prøver at komme i kontakt med een…

Har du gættet hvor jeg vil hen? Måske ikke endnu. Men måske har du. Måske kan du så småt høre en skvulpen mod siden af en robåd, måske kan du høre en tudse komme drønende i bil i det fjerne. Måske kan du høre vinden suse i piletræerne…

Fantastiske fortællinger, som for eksempel den skotske (!) forfatter Kenneth Grahames "Vinden i piletræerne" er alle tiders lommeportaler. De tager dig med til en helt anden dimension som ligger milevidt fra den verden vi kender, med coronavirus, rudekuverter der skal åbnes og aftensmad der skal planlægges, og de siger samtidigt en hel masse om alt det i livet der ikke er afhængigt af at foregå i den virkelighed vi allerede kender.

Kenneth Grahame var bankmand, men gik tidligt på pension og flyttede til den engelske flodbred ved Themsen, hvor han kunne skrive på sine historier i fred og ro. Hans eneste barn var ofte sygt, og de godnathistorier faderen fandt på for at underholde den syge søn voksede lige så stille over til den bog vi kender i dag.

De skønne historier om Hr. Muldvarp, der bliver træt af forårsrengøringen og begiver sig ud på en tur der bringer flere nye venskaber og eventyr med sig, er herlige at læse for både børn og voksne. Man behøver vist ikke engang være specielt barnlig for at nyde dem, tror jeg ikke.

Det er nogle fantastiske historier muldvarp og hans venner oplever. På en eller anden måde bevarer historierne altid en vis idyl, selv hvis der er skurkagtige væsler på spil eller når den excentriske Hr. Tudse, som følger den ene halsbrækkende grille efter den anden, havner i fængsel.

Det er godt selskab, Grahame har drømt frem, og det er et held for os alle sammen at vi så mange år efter stadig kan låne hans venner og drømme os væk sammen med dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Annonce