Annonce
Ugeavisen Vejen

VM-landshold til byen: USA vælger Vejen til forberedelser

Nicolai Weber fra Kolding er del af det landshold i håndbold fra USA, der skal forberede sig til VM i Egypten med en træningslejr i Vejen Idrætscenter. Foto: Mette Mørk
Vejen Idrætscenter har gode relationer og kontakter. Og centerleder Jakob Sander og personalet er vant til at håndtere træningslejre for landshold.
Annonce

VEJEN: Jesper Jensens EM-kvinder i håndbold var på træningslejr i Vejen tidligere på året. Og går alt efter planen, så kommer USA's herrelandshold i håndbold på træningslejr i Vejen Idrætscenter først i det nye år fra 4.-14. januar, inden turen går videre til VM i Egypten.

- Vi har gode kontakter og relationer indenfor både fodbold, håndbold og basketball, og vi er vant til at håndtere landshold. Vi har især haft besøg af rigtigt mange U-landshold fra U15 og opefter, siger centerleder Jakob Sander.


Vi har gode kontakter og relationer indenfor både fodbold, håndbold og basketball, og vi er vant til at håndtere landshold.

Jakob Sander, centerleder for Vejen Idrætscenter


Vejen Idrætscenter er attraktiv af flere grunde.

- Vi har gode faciliteter og vi kan tilbyde differentieret indkvartering lige fra hytter, vandrehjem til sportshotellet. Vi har hele gastronomidelen, så vi kan levere det, de ønsker, siger Jakob Sander.

Annonce

Islæt fra Kolding

Det amerikanske håndboldlandshold, der blandt andre tæller 20-årige Nicolai Weber fra Kolding, skulle egentlig have forberedt sig i Norge. Men på grund af restriktioner i Norge fik Vejen i stedet buddet.

Det amerikanske landshold trænes af svenske Robert Hedin. Og det er kommet med til VM på en invitation fra Det Internationale Håndboldforbund IHF, der ledes af egypteren Dr. Hassan Moustafa. USA er i pulje med Norge, Østrig og Frankrig.

Det er sjette gang, USA deltager ved et VM, og nationen har stadig sit første VM-point til gode. Seneste VM-deltagelse var i 2001, hvor holdet sluttede som nummer 24 og sidst med en målscore på -109. 25 VM-kampe har udløst 25 nederlag.

Annonce

Ramaskrig i Grønland

USA havde egentlig heller ikke kvalificeret sig denne gang. Coronakrisen aflyste nemlig den Nord- og Mellemamerikanske kvalifikationsturnering, og i stedet for at kigge på resultaterne årene forinden, valgte IHF efter, hvad der kan være med til at udbygge håndbold globalt og styrke spillets kommercielle værdi.

Det vakte især et ramaskrig i Grønland, der kaldte afgørelsen for en sportslig skandale. Grønland var nemlig favorit til at tage en plads i kvalifikationen.

Det var nu ikke første gang, at IHF vægtede det kommercielle højest.

Ved VM i Qatar i 2015 havde Australien egentlig på sportslig vis kvalificeret sig. Men da Tyskland skuffende kiksede sin kvalifikation mod Polen, blev de tyske mænd alligevel tildelt et wildcard på bekostning af Australien. Tyskland nåede kvartfinalen det år.

Så langt når USA ikke, og det vil være en sensation, hvis holdet får sit første point i Egypten.

Det vakte således opsigt, da USA delte en opdatering, hvor amerikanerne på grund af corona afviklede virtuelle udtagelser og opfordrede interesserede landsholdsemner til at indsende videomateriale. Her skulle spillerne demonstrere, at de blandt andet kunne løbe, hoppe, aflevere, gribe og skyde.

Jakob Sander, centerleder for Vejen Idrætscenter, er vant til at håndtere landshold. Tidligere på året var Jesper Jensens EM-kvinder på træningslejr. I det nye år har USAs VM-hold booket sig ind. Foto: André Thorup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce