Annonce
Vesterbro

Alt det Vesterbro er: Dit kvarter har fået ny musikvideo

Claus Høxbroe er aktuel med en ny digtsamling 'Alt hvad vi har er minder', der udkommer 10. februar 2021. Foto: René Mølskov
Vi er alle spærret inde af pandemien. Men Høxbroe tager dig med rundt på Vesterbro. Her skal du møde Jannick og bæstet, Brian, Lars M, coach Aage, Danny, Rasmus, Birgit og Ole og en perlerække af Vesterbro-karakterer. I lang-digtet, som der også er en musikvideo til, bliver der hilst og nikket til hele Vesterbro.
Annonce

Vi er allesammen fanget i den samme nedlukkede verden. Foran mig er den hvide væg overvældende hvid. Og fyldt med huller. Fra knager og vægskabe, jeg for nyligt har taget ned. Koppen med skriften 'farmand' smukt dekoreret af min yngtste står ved siden af den bærbare. Et headsæt i ørene, ,hvor Høxbroes taktfaste stemme lyder med den samme rytme som altid.

På sin vej rundt i Danmark møder Claus Høxbroe en lang række mennesker. Blandt andet Jonas Rask, der har taget forfatterportrættet til hans nyeste digtsamling. Foto: Jonas Rask

- Jeg synes, det er hårdt. Jeg føler mig stavnsbundet. Jeg er jo vant til at være på Vesterbro, men jeg er også vant til at være ude og læse op og få nye oplevelser. Nu er jeg totalt isoleret. Jeg sidder og læser og jeg skriver.

Høxbroe taler og jeg noterer. Jeg løfter koppen og tager en slurk. Kaffe pletter ydersiden af koppen og laver kaffetårer. De løber ned gennem et rødt, sirligt tegnet hjerte på koppens yderside.

Foto: René Mølskov

- Jeg savner beværtningen og frokostrestauranten. Tempoet. Samtalerne. Men byen er lukket. Så jeg knokler og forsøger at holde det lyriske skib i gang. Men det er svært.

For der er ingen vinde, der blæser i sejlet under nedlukningen. Høxbroe suger inspiration til sig hvorend han går. Men lige nu går al gestikuleren tabt over en telefon. Alle smil og alle skuldertræk. Fjernet til fordel for en hvid væg, der stirrer tilbage i pc-skærmes kolde skær.

Høxbroe har trods nedlukning udgivet digtsamlingen 'Alt hvad vi har er minder'. Den kredser om det sidste års tid, og beskriver hans rejser rundt i Danmark, hvor han blandt andet lægger vejen forbi en række småøer, Bornholm, Odense og Århus.

Solens hoved

halvt

over horisonten

kommer på benene

på få minutter

sætter ild

til himlen

skriver en

ny dag

med orange

og lilla nuancer


Rejsen rundt i landet er føde til digtningen. Høxbroe har dedikeret sit liv, sin krop og sin tid til digtningen. Han bruger sig selv og sender oplevelserne ud gennem bogstaverne. Alt, hvad vi har er minder. Dem indfanger han og giver videre. Mens de nye oplevelser lader vente på sig, venter digteren. I sin digterhule i en kælder under Vesterbro.


Her er gamle tæpper fra Hotel Phoenix, tung cigarrøj og jazz, der driver ned ad væggene. Et sofabord fra Afrika med ægte zebraben.


- Jeg etablerer mig altid i et kreativt rum. Her er gamle tæpper fra Hotel Phoenix, tung cigarrøj og jazz, der driver ned ad væggene. Et sofabord fra Afrika med ægte zebraben. Københavnermotiver på væggene, gamle lamper, statuer, byster og billeder af de bedste galopheste. Og et mørkt, gulligt lys, så jeg kan forsvinde lidt hen. Det betyder meget for mig, med det rigtige lys, når jeg bruger så mange timer foran skrivemaskinen.

Det kalder han den stadigvæk. Skrivemaskinen. Tastaturet på den bærbare glider lettere end de fleste skrivemaskiner, men for ham er det netop det: en maskine at skrive på.

SE VIDEON HER:

One way ticket

- Jeg kan ikke huske, om jeg var været på Agersø før. Men jeg er helt vild med at møde mennesker, og der har været lige så mange eventyr på rejsen rundt i Danmark som på rejsen rundt i Cuba. Folk er åbne og inviterer mig indenfor. Derfor har jeg heller aldrig købt en returbillet. Jeg ved jo ikke på forhånd, hvornår jeg skal videre.

I sidste ende førte hans rejser rundt i landet ham tilbage til Vesterbro, der også i digtsamlingen har fået en særlig plads. Foruden at være omdrejningspunktet i samlingens længste digt, har han lavet en digt-video, du kan se på vesterbroliv.dk

- Det er jo en opsummering af, hvad Vesterbro er for mig. Der bliver namedroppet folk og steder, og det er jo dybest set en af mine mange gåture gennem byen, der er sat film og musik på.

Hvis du også sidder på et spontant indrettet hjemmekontor og trænger til en rejse, så kan du stikke ind på: gentlemensjockeyclub.dk og bestille den nyeste digtsamling.

Tager verden med hjem

til Vesterbro strandens dovne bølger

havets skumsprøjt færgeture med dufte

fra barndommens land_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce