Annonce
Vesterbro

Avisen skal leve på Vesterbros gader

Ny redaktør for blandt andet Vesterbro Bladet, Jesper Gisli, blev overvældet af Vesterbro. Som ved Skydebanemuren, der nonchalant ligger klods op ad Istedgades livlige hverdag. Foto: René Mølskov
Annonce

BEGEJSTRING. En ny redaktør kommer til og bringer nye planer for fremtiden. Men målet er ikke afgørende - det er derimod vejen, der tæller, siger han. Avisens journalister skal mere på gaden. Og de skal gøre det, der begejstrer dem. Til en start fik den nye redaktør derfor en rundvisning i begejstring på Vesterbro.

GUIDE: Det er mandag formiddag og vi slentrer ned mod hovedbanen. Vi begynder nemlig dagens tour-de-Vesterbro her, hvor man går ned ad trapperne for at komme til hovedstadens kælder: Vesterbro via Istedgade.

Den nye redaktør på blandt andet Vesterbro Bladet, Jesper Gisli, har bedt mig om en rundvisning på Vesterbro. En rundvisning med alt det, der skaber mest begejstring.

Vesterbros mangfoldighed

Der er ikke mange steder i København, man møder den grad af mangfoldighed og forskellighed, som når man til fods tager turen fra den hårde ende af Istedgade ved Mændenes hjem og Maria Kirkeplads og hele vejen ned til den nyistandsatte Enghave Plads.

Men inden vi når til enden af Istedgade, slår vi et smut forbi Skydebanegade. Her gemmer der sig bag muren en perle, som selv københavnere fra andre bydele gerne cykler til for at nyde.

’Skydebanemuren’, der med tårnspir ligner en gammel borg blev bygget som Istedgades værn mod kuglerne fra Den Kgl. Skydebane. I dag er der ingen skydebane, men muren fungerer stadig som smuk entré til den sublime legeplads og den hengemte perle, der ligger midt i et af byens mest pulserende områder.

Der er stadig Gang i Gaden

Vi når snart til Saxogade-krydset, hvor Ivan som altid tager imod med begejstring hos Gang i Gaden. Glæden over at de kæmpede, vandt og overlevede gennemsyrer stadig huset. Fra genbrugsbutikken i stuen til kaffestuen på første sal.

Enghave Plads toner frem med de lange røde ’ormebænke’, som Berlingskes arkitekturanmelder kaldte dem.

Et enkelt bandeord understreger den nye redaktørs store begejstring for den solrige nyrenoverede plads. Selvom den både har fået ris og ros med sig i sine første uger som åben plads, så er Jesper Gisli ikke i tvivl:

Kom og mød din avis

Enghave Plads bliver et mødested for Vesterbroere - men også et sted, hvor Vesterbro Bladet og resten af Vesterbro skal mødes. Redaktionen rykker ud på pladsen med den slæbbare, kamera, blok og pen i løbet af sommeren. Følg os på facebook og bliv tippet om hvornår.

Vi tager en filterkaffe med fra Enghave Kaffe, går ad sidegaderne mod Søndre Boulevard, hvor det grønne midterstykke er indtaget af unge, gamle, turister og lokale. Af Vesterbro.

Vi ender med at være for tidligt på den til fællesspisning i Absalon, så vi nøjes med at hænge lidt ud og nyde stemningen i den tidligere kirke.

Den Hvide, Den Grå og Den Brune Kødby, såvel som Halmtorvet og Vesterbro Torv byder på både madmarked, udendørs-koncert og smil i massevis. Vesterbro viser sig - som altid - fra sin mest charmerende side.

Vi ruller gennem porten under Det Ny Teater og kommer ud ved Tycho Brahe Planetarium på den anden side.

Vesterbro har det hele. Og vi nåede ikke alt.

Hvad mangler vi? - Hvad ville du have vist frem? Hvor skal den nye redaktør huske at lægge vejen forbi næste gang? Tip os - mail os, ring til os eller kommenter på facebook. Se flere billeder og video på: www.staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/Vesterbro

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Filmskabere: Sådan husker vi Corona-tiden

Klumme

Gorlubb Piercing fejrer 25 år på Vesterbro

Byliv

"Nedlukningen har givet en visionær pause"

Annonce