Annonce
Politik

Bedre forhold for de frivillige i Vesterbro Lokaludvalg

Vesterbro Lokaludvalgs funktion er at skabe dialog og fungere som bindeled mellem politikerne på rådhuset og bydelens borgere. Det arbejder for at skabe sammenhæng mellem de drømme og forhåbninger Vesterbros beboere har til deres bydel og den politiske retning ført på Rådhuset. Grafik: Vesterbro Lokaludvalg

På trods af, at Vesterbro har langt flere indbyggere og mere byudvikling end en bydel som Vanløse, har Vesterbro Lokaludvalg måtte dele sekretariat med Kgs. Enghaves (Sydhavnens) lokaludvalg.

Men det ser der nu ud til at blive lavet om på.

En enig gruppeformandskreds i København Borgerrepræsentation har nu besluttet at bede embedsmændene på kommunen lave et notat til budgetforhandlingerne i september om, hvordan der kan findes penge til, at Vesterbro Lokaludvalg får sit eget sekretariat.

Det glæder formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm.

- Det vil give os bedre mulighed for at lave borgerinddragelse og lokale høringer, og det ser vi meget frem til at kunne lave mere af, siger han.

De manglende sekretariatsressourcer har givet de frivillige i Vesterbro Lokaludvalg en større arbejdsindsats end i andre bydele. For eksempel har de selv skrevet og rundsendt referater af borgermøder. I andre bydele er der sekretariatskræfter, der kan hjælpe med den slags praktiske og tidskrævende ting.

- Vi er jo en af de bydele, der er i en rivende udvkiling med Otto Busses Vej-området og andet. Så det er bare godt, vi nu forhåbentlig får vores eget, siger Thomas Egholm.

Hvis indstillingen bliver en budgetmæssig realitet, vil også Indre By og Christianshavn få hvert deres sekretariat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce