Annonce
Byudvikling

Billedgalleri: Nu river de Carlsbergs gamle Hovedkvarter ned

Carlsbergs gamle hovedsæde rives langsomt ned. Nedrivningen sker oppefra og ned og klargøringen begyndte allerede før sommeren. Foto: René Mølskov
Danmarks højeste kontorbygning siden 1997 bliver lige nu revet ned. Det sker oppefra og ned for at gøre plads til nyt byggeri i Carlsberg Byen.
Annonce

Den gamle maltsilo fra 1967 var oprindeligt en del af produktionen af øl på Carlsberg, men i 1994 standsede malteriet produktionen og derfor blev den 88 meter høje bygning i 1997 lavet om til kontor.

Siden da har den været Danmarks højeste kontorbygning og helt frem til 2017 var det også Københavns højeste etageejendom. Dog overgået af Frederiksbergs Domus Vista med sine 102 meter. Bohrs Tårn overtog i 2017 Københavner-rekorden og måler 100 meter.

Foto: René Mølskov
Den 88 meter høje maltsilo bliver langsomt revet ned oppefra. Foto: René Mølskov

Nu er det imidlertid slut med højderekorderne for den gamle maltsilo på Carlsberg. Meter for meter bliver den lige nu fjernet fra jordens overflade. Oppefra og ned bliver den 88 meter høje silo langsomt pillet fra hinanden og kørt bort.

Der har "kun" været kontor fra 11. til 21. etage og det er altså her nedrivningen er begyndt. Men inden det nåede dertil er der blevet miljøsaneret, og nabobygningen 'Gruber' blev fjernet for at gøre plads til byggepladsen.

I morgendisen troner den gamle maltsilo lidt endnu. Foto: René Mølskov

Det er Totalentreprenør P. Olesen & Sønner A/S, der står for nedrivningsopgavel og det italienske firma DespeSPA er valgt som underentreprenør. De udfører specialnedrivninger over hele Europa af blandt andet højhuse, og står for håndtering af nedrivning af siloen.

Foto: René Mølskov
Foto: René Mølskov
Foto: René Mølskov
Nedrivningen sker oppefra og ned. Foto: René Mølskov
Foto: René Mølskov
Foto: René Mølskov
Formiddagstrafikken smyger sig ad Vesterbrogade i højre side. Foto: René Mølskov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce