Annonce
Vesterbro

Bliv hørt: Nu skal 'skrumpeplanerne' for IKEA på Vesterbro godkendes

Den kommnede IKEA mellem Dybbølsbro Station og Fisketorvet ,som den nu ser ud på planerne. Det hvide byggeri til venstre for IKEA leder varehusgiganten efter en samarbejdspartner til. Illustration: Tegnestuen Dorte Mandrup
De store byggeplaner for IKEA ved Dybbølsbro er blevet mindre. Det nye forslag til lokalplan er lige nu i høring og det er din mulighed for at påvirke processen.

De store byggeplaner som IKEA har for området ved Dybbølsbro er lige nu i høring. Som Vesterbro Bladet tidligere har fortalt, er planerne skrumpet i forhold til de oprindelige, men der er dog stadig tale om, at bygge en ny IKEA på hele 19.500 kvadratmeter. Den nuværende lokalplan giver tilladelse til et IKEA-varehus på hele 37.000 kvadratmeter. Det handler derfor først og fremmest om at reducere størrelsen på varehuset og indrette pladsen på Dybbølsbro for fodgængere og cyklister på ny.

Forslaget til lokalplanen for området er lige nu i høring. Og der bliver i demokratiets ånd også indkaldt til borgermøde. I denne omgang bliver det dog på grund af corona-restriktionerne et digitalt borgermøde.

Det er Vesterbro Lokaludvalg, der den 3. februar sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen og bygherren holder et online borgermøde, hvor alle interesserede kan høre mere om planerne.

Annonce

- Det bliver et møde på Teams, hvor folk kan følge med, men kun kommentere skriftligt, fortæller formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm.

Men lokaludvalget er også med på mødet og står allerede ugen inden, allerede torsdag 28. januar, klar til at tage imod spørgsmål, som lokaludvalget kan tage med til mødet ugen efter.

- For at folk har mulighed for at være med og stille spørgsmål eller komme med input begynder vi allerede 28. januar fra 17-18. Det kan jo være, at man vil spørge ind til, hvordan facaden ender med at se ud? Hvad der egentlig skal være i hullet mellem IKEA og Cab Inn Dybbølsbro. Eller hvornår fjernbusterminalen er færdig og hvordan tingene egentlig passer sammen, siger han.

Har du spørgsmål, som avisen kan undersøge for dig, er du også altid velkommen til at sende en mail på: rene@vesterbroliv.dk eller via formularen på linket: spoerg.ugeavisen.dk/kbhliv/

Du kan læse mere om lokalplansforslaget og deltage i mødet via følgende link:

Du kan læse lokaludvalgets nyhed om mødet her:

På linket herunder kan du læse meget mere om lokalplanen:

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce