Annonce
Corona-fest

Bymuseum bliver Musikhus: Festival skal vække huset fra tornerosesøvnen

Mikela Petri glæder sig til at spille i det tidligere Bymuseum på Vesterbrogade 59. Foto: René Mølskov
Musikehuset København får i næste uge nøglerne til Vesterbrogade 59. De havde planlagt en festival i hele uge 7, men i stedet satser de alt på en digital fest med interview og rundvisning i de mægtig lokaler.

I mere end et år har folkene bag Musikhuset Vesterbro kæmpet for at få nøglerne til Vesterbrogade 59, der tidligere husede Københavns Bymuseum.

Nu får de nøglerne. Men i første omgang kun i 1. kvartal af 2021. Planen var, at de skulle vise alle deres musikalske drømme og visioner for huset frem. Men det er blevet sværere på grund af corona-situationen, fortæller Viktor Wennesz, fra gruppen bag Musikhuset København.

Vesterbrogade 59 var oprindeligt sat til salg. Nu undersøges muligheden for at låne det ud til Musikhuset København. Foto: René Mølskov

- Vi håbede, at vi kunne åbne op for en stor fest i hele uge 7. Men vi er som alle andre ramt af coronaen. Så vi må redde, hvad reddes kan. Derfor besluttede vi, at vende det om, og gøre det til en Grand Opening af Musikhuset. Vi holder fast i den lille smule, vi kan. Men det holder vi til gengæld også rigtig godt fast i, siger han.

Annonce

Kampen for at skabe et Musikhuset København i de tidligere museumsbygninger har været lang og sej. Først blev de ikoniske bygninger sat til salg. Så blev de trukket tilbage fra salgslisten. Mange aktører bød ind på både drift og ejerskab. Og til sidst besluttede de københavnske politikere at undersøge potentialet i Musikhuset København.

Vesterbrogade 59, der tidligere var rammen for Københavns Bymuseum. Foto: René Mølsov

Kæmpe virtuel fest

Musikhuset havde allerede fået en kvart million af Københavns Kommune og samlet set 637.000 kroner fra donorer, heriblandt to store fondsbidrag til aktiviteter i løbet af årets første måneder. Derfor havde de planlagt den store fest i løbet af uge 7.

Viktor Wennesz fortæller, at de nu i stedet vil lave en kæmpe virtuel fest.

Vesterbrogade 59 var oprindeligt sat til salg. Nu undersøges muligheden for at låne det ud til Musikhuset København. Foto: René Mølskov

Vi laver en stor virtuel fest for hele Vesterbro og musiklivet. Der bliver videostreaming, hvor det kommer til at gå ud over de klassiske genrer, der kommer interviews og rundture i huset. Og ja, vi er jo alle trætte af at sidde og glo på computeren, men jeg håber, at vi kan gøre det til en nærværende kamp mod coronaen, siger han.

Der er fra politisk hold lagt op til at Vesterbrogade 59 skal rumme Musikhuset København med kammermusik og ensambler. Foto: René Mølskov

Han foreslår, at man følger med på facebook for at se, hvad der komér til at ske, når festen begynder 19. februar.

- Vi håber, at alle vesterbroerne vil være med til festen, så vi kan vække huset ud af tornerosesøvnen.

Det vil de blandt andet gøre med hjælp fra tre ensambler. Hele aftenen bliver desuden sendt live på P2 fra klokken 19.30 den 19. februar.

_

Annonce
Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce