Annonce
Vesterbro

Chok over Café Klares skæbne satte gang i Vesterbro-indsamling

Foto: René Mølskov
Annonce

Da Katrine Bartram Reinert i Vesterbro Bladet læste, at Café Klare stod til at miste en del af tilskuddet og muligheden for at holde aftenåbent for de udsatte kvinder blev det for meget. Nu samler hun penge ind til kvinderne.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Nattefred: For nogle uger siden skrev Vesterbro Bladet, hvordan Café Klare fra nytår må åbne dørene noget senere end normalt. Daglig leder af cafeen, Ayfer Baykal fortalte, hvor afgørende netop det tidsrum er for at skabe relationer.

»For kvinderne betyder det dels, at de nu kommer til at gå 12,5 timer på gaden. Dels betyder det, at vi mister den tid, hvor relationerne bliver skabt,« sagde hun blandt andet.

Det fik Katrine Bartram Reinert til at reagere.

»Jeg kender jo til Café Klare gennem at have læst om det og afleveret lidt tøj fra tid til anden. Men da jeg så jeres artikel om, at de havde mistet en bevilling mpå 500.000 og at de ikke kunne åbne før klokken 22, var det åbenlyst, at det var en voldsom nedskæring,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Ayfer Baykal: »Hun er vores Vesterbro-heltinde«

LÆS OGSÅ: Budget leverer økonomisk mavepuster til Café Klare

Tre hurtige skridt

Fra hun læser om udfordringerne hos Café Klare til der står næsten 70.000 på indsamlingskontoen går der stærkt.

»Jamen, det går rimelig hurtigt. Jeg læser artiklen og tænker, det er sateme løgn. Jeg må gøre et eller andet. Og så kan jeg se, at også Mændendes Hjem har delt Vesterbro Bladets artikel, og tænker, hvad kan jeg egentlig gøre?.«

Hun satte hurtigt en indsamling op via facebook og gik i gang med at løse alle de praktiske benspænd. Det skulle anmeldes til indsamlingsnævnet, der skulle oprettes en konto, som flere har adgang til, og en helt masse andet. Derefter satte hun målet til 100.000 kroner.

»Jeg tænkte, at hvis det kan lade sig gøre, er vi godt i gang,« siger hun.

Tydelige konsekvenser

Katrine Bartram Reinert bor selv på Vesterbro og oplever, hvordan virkeligheden også ser ud.

»Jeg kan jo se en tydelig konsekvens. Jeg bor på vesterbro og ser selv alle de hjemløse. Det er ikke sjovt, når først det bliver rigtig koldt. Ayfer Baykal sagde, at så sover de andre steder, og der er ikke tid til at snakke til dem. Det betyder jo, at halvdelen af deres eksistensberettigelse ryger. Det synes jeg ikke må ske,« siger hun.

Hun håber, at indsamlingen kan bruges til, at der kommer politisk opmærksomhed på sagen.

»Det er jo også et signal , vi som borgere sender om, at den indsats, synes vi faktisk er vigtig,« siger hun og fortæller, at hun allerede er meget rørt over de mange, der har valgt at støtte.

»Der er så mange, der støtter op. Som deler, bidrager økonomisk og bakker op. Der er også folk, der ikke bor på Vesterbro, der støtter op, men der en stærk vesterbroånd i det, synes jeg.«

Overvejer 500.000 kroner

Indsamlingen er indmeldt til og godkendt af Indsamlingsnævnet, som Katrine Bartram Reinert løbende er i dialog med.

Hun er samtidig ved at undersøge mulighederne for at mere ind end de målsatte 100.000 kroner, hvis opbakningen fortsætter. Det er trods alt 500.000 kroner, som Café Klare mangler.

Du kan læse mere om indsamlingen og finde link til at støtte på staging-kbhlivdk.kinsta.cloud/vesterbro eller facebook.com/vesterbrobladet/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En rigtig dansk familie kom til byen

Vesterbro

Kamp om pladserne i Vesterbro Sogn

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

112

Vendte ryggen til - så var cyklen væk

Byvandring

Byvandring med Onkel Danny-kender

Annonce