Annonce
Trafik

Cykeltrafik-kaos bekymrer skoleleder: Vi er blevet hørt, men de har vist ikke forstået, hvad vi mente

Skoleleder Marianne Risager-Hansen fra Gasværksvejens Skole foran den kaotiske trafikomlægning på Halmtorvet, som flere af hendes elever krydser på vej til og fra skole. Selv for voksne er oversigtsforholdene så uigennemskuelige, at sikkerheden bekymrer hende. Foto: Angela Brink
I forbindelse med anlægningen af Kalvebod Brygge skybrudstunnel er der en større trafikomlægning på Halmtorvet for enden af Gasværksvej. Og den giver hovedbrud for områdets bløde trafikanter.

Et stort grønt plankeværk, der hæmmer udsynet. Utallige skilte med pile i alle mulige retninger. Fortove, der pludselig også er cykelsti, og kantsten, der ikke angiver slutningen på vejbanen, så bilerne kan komme i tvivl om, hvor de må køre.

Alt sammen skaber en kaotisk trafikal situation på Halmtorvet, især for cyklister og fodgængere. Og det bekymrer Marianne Risager-Hansen. Hun er er skoleleder på Gasværksvejens Skole, og mange af hendes elever skal over Halmtorvet på vej til og fra skole.

- Selv for mig som voksen er det svært at forstå, hvor man skal cykle og gå. Løsningen er kaotisk og uigennemskuelig. Det er bekymrende, når det ligger lige op ad en skole, siger hun.

Trafikomlægningen skyldes anlægningen af Kalvebod Brygge skybrudstunnel, som skal lede skybrudsvand ud til havet fra de dele af byen, hvor skybrudsvand ellers risikerer at medføre oversvømmelser i gaderne. Tunnelen opsamler regnvandet fra det eksisterende kloaksystem blandt på Vesterbro.

Annonce

Uklart for alle

Marianne Risager-Hansen sætter VesterbroLIV stævne på Halmtorvet, fordi det nærmest er umuligt med ord at beskrive de trafikale udfordringer, cyklister og fodgængere står overfor.

- Jeg synes, at det er fuldstændigt uigennemskueligt både for børn og voksne, hvordan man skal bevæge sig på cykel i det virvar, der er af trafikomlægninger på det hjørne. Man skal blandt andet køre på fortovet, hvor der også er gående. Jeg er selv begyndt at køre en anden vej, fordi jeg synes, det er så utrygt at køre der, siger hun.

- Det er ulogisk for børn og andre, hvordan man kommer rundt i krydset. Oversigtsforholdene er dårlige - også for de bilister, der skal rundt dernede. Det er ikke godt planlagt for nogen, tilføjer hun.


Vi er blevet inddraget. Men de har vist ikke forstået, hvad vi mente. Vi oplever ikke, at løsningen er særlig godt tænkt

Marianne Risager-Hansen


Annonce

Mislykket høring

Marianne Risager-Hansen udtaler sig ikke fordi der er nogen forældre, der har har henvendt sig til hende. Det er hende selv, der har tænkt, de trafikale forhold ikke er optimale. Og det til trods for, at skolen faktisk er blevet hørt, inden anlægsarbejde gik i gang.

- Vi er blevet inddraget. Men de har vist ikke forstået, hvad vi mente. Vi oplever ikke, at løsningen er særlig godt tænkt, siger hun diplomatisk.

I Vesterbro Lokaludvalg har de også bemærket den udfordrende trafikale situation for cyklister og fodgængere for enden af Gasværksvej på Halmtorvet.

- Det, jeg kunne ønske mig, var, at vi fik sat os ned - skolen og interessenter fra Kødbyen sammen med HOFOR og de entreprenører, der skal bygge dernede - og så få lavet en ordentlig plan for, hvordan det her skal ske, siger formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm.

Annonce

Bliver bedre til april

I HOFOR er de godt klar over, at situationen for de bløde trafikanter ikke er optimal.

- Pladsen er trang, og vi har været nødt til at dirigere cykeltrafikken mod Halmtorvet op på fortovet med både skiltning og hegn. Når man kommer første gang, skal man orientere sig en ekstra gang. Men når man kender forholdene, er de til at navigere i, vurderer kommunikationsrådgiver Thomas Scott Lund fra HOFOR.

Forholdene for de bløde trafikanter vil dog snart blive bedre. I slutningen af april udvides byggepladsen, så der lukkes helt af for biler for enden af Gasværksvej ved Hamtorvet. Det giver nogle trafikomlægninger i hele området.

- Vi vil derfor tage kontakt med naboer igen for at orientere om de kommende forhold i forbindelse med det videre byggearbejde, oplyser Thomas Scott Lund fra HOFOR.

Fra mandag 22. marts kan man se et opdateret kort over de kommende trafikomlægninger på HOFOR's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce