Annonce
Socialt Frikort

De har tjent 2,8 millioner kroner på socialt frikort: Borgmester vil have det er endnu nemmere

Det Sociale Frikort har ændret verden for nogle af de mest udsatte gadefolk. Blandt andet Heidi, der har været stofmisbruger siden hun var 14 år. Da hun fik socialt frikort lykkedes det hende at nedsætte sit stofbrug fra 50 fix i døgnet til 3-4 fix om dagen. Foto: René Mølskov
Det sociale frikort har været en kæmpe succes og på to år har brugerne tjent næsten tre millioner kroner. Det trænger alligevel til en justering, lyder kritikken fra Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Annonce

De fleste vesterbroere kender efterhånden Det Sociale Frikort, der giver udsatte - lige fra stofbrugere til hjemløse - mulighed for at tage småjob uden at blive trukket i offentlige ydelser og med langt mindre besvær for arbejdsgivere, der ønsker at ansætte dem til småjob.

Ordningen forlænges, men Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at social- og indenrigsminister Astrid Krag skal justere frikortet, så det bliver mere endnu mere brugbart.

LÆS OGSÅ: - Jeg tog 40-50 fix om dagen. Nu kan jeg nøjes med fire

Nye tal viser, at udsatte københavnere har tjent 2,8 millioner kroner siden begyndelsen af 2019, hvor frikortet blev indført. Fordelt på brugerne giver det i gennemsnit godt 11.000 kroner per bruger over to år.

- Jeg glæder mig over de flotte tal. Udsatte mennesker fortjener at opleve, hvordan det er at være en del af det arbejdende fællesskab. Hvor man føler, at man som menneske dur til noget og har værdi på arbejdsmarkedet. Det giver det det sociale frikort mulighed for. For udsatte københavnere er det en kilde til værdighed, ligeværd og stolthed, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard i en pressemeddelelse.

Beskæftigelses- og integrationsbormgester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) var tidligere på året rundt for at møde nogle af dem, der gør brug af Socialt Frikort.

Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at regeringen har undladt at justere på kendte fejl i forbindelse med forlængelsen.

- Og det er dumt, hvis ideen er, at det sociale frikort skal være mere anvendeligt for de udsatte, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Der er i alt 668 københavnere, der har fået bevilget et socialt frikort og af dem har 246 brugt det.


Vi er ikke i mål. For når kun 246 udsatte faktisk har været ansat, så er der mange med et socialt frikort, som aldrig får gjort brug af det.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester


- Vi er ikke i mål. For når kun 246 udsatte faktisk har været ansat, så er der mange med et socialt frikort, som aldrig får gjort brug af det. Og det handler blandt andet om, at frikortet er for tungt at danse med. Administrationen af frikortet skal både være billigere og mindre bøvlet for de virksomheder, som står klar til at ansætte frijobberne. For det er unødigt kompliceret i dag, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Festen er udskudt: Planlagte festligheder for 250.000 kroner i det tidligere Bymuseum aflyst

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Samfundsind

Gunn drømmer om at hjælpe: "Når en 4-årig råber TØRSTIIIG er det da umuligt at arbejde samtidig"

Annonce