Annonce
Vesterbro

Debat: ’Farmers Market’ på Vesterbro – Projekt Banegaarden

Træladerne på Otto Busses Vej i det kommende byområde, der kaldes Jernbanebyen. Foto: René Mølskov
Annonce

Det nye byområde ved de ni gamle trælader ved Otto Busses Vej kommer til at vrimle med liv inden for overskuelig tid. Farmers Market hedder det. København har brug for et sted, hvor mennesker, planter, gastronomi og bæredygtig iværksætteri blomstrer i fri udfoldelse.

’Farmers Market’ vil bringe regionale økologiske og biodynamiske grøntsager og frugter direkte ind til forbrugerne. De ønsker at knytte tættere bånd mellem forbrugere og producenter. Fra Jord til Bord / Fra Bonde til Kunde / og måske senere også fra Fjord til Bord. Der er også en idé på vej med at sælge bæredygtige fisk, dvs. ingen tropiske Victoriabrasen, som har dybt katastrofale økologiske konsekvenser for Victoriasøen, men derimod danske fisk og skaldyr fra egne farvande, så de ikke skal transporteres den halve verden rundt.


Det lyder SÅ bæredygtigt – lige præcis, som det grønne flertal på Rådhuset, SF, EL, R, Alternativet og Dansk Folkeparti ønsker det jf. flertallet om Doughnut-modellen.

Lars Vestergaard Kandidat til Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, København, medlem af Vesterbro Lokaludvalg


Det lyder SÅ bæredygtigt – lige præcis, som det grønne flertal på Rådhuset, SF, EL, R, Alternativet og Dansk Folkeparti ønsker det jf. flertallet om Doughnut-modellen.

Men projektgruppen har vist lidt svært ved at få de sidste tilladelser i Københavns Kommune, herunder vistnok også en byggetilladelse. Jeg håber, Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) vil fremme dette fine projekt. Mange københavnere holder jo sommerferie hjemme i år – og så må der godt være gode og bæredygtige oplevelser tæt på hjemmet.

Projektgruppen vil arrangere udendørsaktiviteter, foredrag, visning af grønne dokumentarfilm, musik samt børne- og familieaktiviteter og kurser inden for bæredygtigt byggeri. Det lyder som en rigtig god idé – og derudover er det bæredygtigt med sunde produkter direkte fra jord til bord. Tænk globalt, handl lokalt. Det bakker Dansk Folkeparti op.

De første markedsdage løber efter planen af stablen på lørdage i september og oktober 2020. Og hold også øje med Kulturnatten.

Og i øvrigt, så er projektet også økonomisk bæredygtigt. Realdania har på nuværende tidspunkt støttet BaneGaarden – Farmers Market med midler til istandsættelse af to ud af de ni lader med et beløb på 5 millioner kroner. DSB, som ejer de ni trælader, har investeret i infrastrukturen i Jernbanebyen og vil varetage driften af laderne, når de er istandsatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Kunst i palæet: om livsenergi og passion

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Annonce