Annonce
Vesterbro

DEBAT: FISKEN fik lov at overleve ind i 2020

Selvom FISKEN med daglig leder Ena Juhl (foto) i spidsen klarede skærene og undgik lukning, så står de nu over for nye udfordringer i form af manglende lokaler. - Foto: René Mølskov

Af: Christopher Røhl Andersen, beskæftigelses- og integrationsordfører for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen

Annonce

Det stod til at blive en kedelig start på det nye årti for Foreningen FISKEN med base på Vesterbro, da en fond valgte at trække deres støtte. Lige inden jul lykkedes det dog at samle et enigt beskæftigelses- og integrationsudvalg om et radikalt initiativ, der sikrer driften for 2020. Og det glæder mig.

Foreningen har vist rigtigt gode resultater med at hjælpe unge med at finde et fritidsjob. Ikke mindst unge med etnisk minoritetsbaggrund og kriminalitetstruede unge. Sidste år hjalp foreningen 105 unge mellem 13-24 år til et fritidsjob.

FISKEN blev reddet ved at omprioritere penge fra indsatser med en mindre effekt til FISKENs indsatser. For når vi sætter integrationstiltag i søen, skal vi satse på de tiltag, der virker. Og vi ved fra undersøgelser, at det har en positiv effekt at få et fritidsjob. Det gør en kæmpe forskel for integrationen af unge i samfundet at opleve at få ansvar og succes i et fritidsjob.

Vi skal heller ikke være bange for en gang i mellem at indrømme, at de civile aktører kan noget, som vi ikke kan fra kommunens side. FISKEN er et rigtigt godt eksempel på en civil organisation, der viser gode resultater, og derfor ville det have været en skam at tabe den vigtige indsats på gulvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce