Annonce
Det sker

Mike Tramp med til Melodi Grand Prix: Jeg er en vinder lige gyldigt hvad

Mike Tramp er vesterbroer helt ind til benet og trådte sine barnesko her på Vesterbro Torv. Han voksede op i en lejlighed i Eskildsgade rundt om hjørnet.Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Mike Tramp, der i sin tid var en del af Vesterbro Ungdomsgård og fik en international karriere med afsæt i gruppen Mabel, optræder på lørdag i Melodi Grand Prix. Målet er ikke at vinde, men at vise danskerne han musik


Mike Tramp er verdensborger. Hans ældste søn bor i Melbourne i Australien og hans hustru og to yngste børn opholder sig i Jakarta, Indonesien.

Selv er han for tiden udenfor Slagelse. Der holder han til i en af længerne på en gård, hans bror købte, da det blev for meget med al metrobyggeriet ved Enghave Plads. Ligesom Mike, er broderen vesterbroer helt ind til benet.

- Jeg og mine to brødre er født og opvokset på Vesterbro. Det var den gang, hvor mødrene hang ud af vinduet med en smøg i munden og snakkede med nabokonerne, imens de i fællesskab holdt øje med os børn, og hvis vi var sulte, blev der smidt et kræmmerhus med havregryn og sukker ned til os, fortæller 60-årige Mike Tramp.

Annonce

Everything Is Alright

Han taler med VesterbroLIV i anledning af, han deltager i dette års danske Melodi Grand Prix med sangen ”Everything is alright” – en titel, der passer til tidens corona-forhåbningsslogan ’det bliver godt igen’.

Sangen er dog hverken skrevet som kommentar til den globale pandemi eller som bidrag til en sangkonkurrence.

- Jeg ville ikke skræddersy en sang til det her, for jeg skriver sange på samme måde, som jeg altid skriver sange. Der er ikke noget formål, ud over jeg sidder og skal have en sang og noget musik ud. Jeg skriver ikke indenfor rammer, det er musikken, der driver mig, fortæller Mike Tramp.

Og sådan har det altid været. Fra Mike Tramp, der er døbt Michael Trempenau, var barn på Vesterbro, har han været drevet af musikken. Først som en del af Vesterbro Ungdomsgård, siden som forsanger i 70’er bandet Mabel og efter det som international rockstjerne blandt andet i bandet White Lion, hvor han også stod i front.

Annonce

Modsat af Vesterbro Ungdomsgård

Karrieren som udøvende musiker begyndte i legendariske Vesterbro Ungdomsgård.

- Det er egentlig lidt sjovt, for Vesterbro Ungdomsgård stod jo for det helt modsatte – ’her udklækker vi ikke stjerner, her er alle lige’. Vi sang i kor. Men på en eller anden måde fik jeg altid møvet mig ind foran, sige Mike Tramp med smil i stemmen.

Med 12 soloalbums, fire albums med White Lion, tre med Freak of Nature og to albums med bandet Med Mike Tramp & The Rock 'N' Roll Circuz kan man spørge, hvor meget Vesterbro, der snart kan være tilbage i hans musik, mere specifikt hans Melodi Grand Prix sang på lørdag.

Svaret er, at Mike Tramp mener, der er en direkte linje fra hans opvækst på Vesterbro til hans sang på lørdag i Melodi Grand Prix.


Jo mere, jeg ligesom tog det med mig at være vokset op i en halvanden værelses lejlighed med koldt vand i hanerne og et toilet, der var så lille, man skulle gå sidelæns ind i det, des mere fandt jeg også mig selv musikalsk

Mike Tramp


- Den sang repræsenterer mig 100 procent. Den kan spores direkte tilbage til Vesterbro. På sin egen måde handler sangen om en, der har det godt med bare at være sig selv og det han kommer fra.

- Jo mere, jeg ligesom tog det med mig at være vokset op i en halvanden værelses lejlighed med koldt vand i hanerne og et toilet, der var så lille, man skulle gå sidelæns ind i det, des mere fandt jeg også mig selv musikalsk.

-Jeg siger altid, prøv om I kan finde jeres egen røde tråd. Find noget, der er jer, i jeres sange. Lad være med at sidde i Bagsværd og skrive om Hollywood, siger Mike Tramp.

Annonce

Nåede aldrig at spørge sin mor

Da vi spørger Mike Tramp, hvad hans mor sagde til, at han som 15-årig pludselig skulle være forsanger i Mabel, der var så etableret et band, de blandt andet var opvarmning for Bay City Rollers, og hvor de andre bandmedlemmer var betydeligt ældre, svarer han, at han aldrig nåede at spørge hende.

Hun var bartender på Karls Bodega (i dag Skammekrogen) og havde som enlig forsøger til tre drenge rigeligt at se til. Alligevel synes hun at have spillet en stor rolle for Mike Tramp – også musikalsk. Han nævner, hvordan hun spillede Roy Orbison, Johnny Cash og Bob Dylan, når hun havde fri, og hvordan Mike og hans brødre fik penge til jukeboksen på Karls Bodega, når de besøgte hende på arbejde. Med musikken var Mike Tramp godt i vej allerede som teenager.

- Min storebror var en af de hårde på Vesterbro. Han døde for en del år siden. Min mor havde allerede hænderne fulde. Fra den dag, jeg forlod min mors lille lejlighed i Eskildsgade, har jeg aldrig fået noget fra nogen ud over musikken, som Mike Tramp siger.

Annonce

Vesterbro var fyrtårnet i ghettoen

Siden 2009 har Mike Tramp indspillet sine sidste otte solo-albums i Medley Studio bag ved Tove Ditlevsens Plads. Det skyldes en blanding af, det er et godt studie og at han gerne vil være det sted, der har sat ham i gang.

- Der er et tidspunkt i dit liv, du er som en svamp, du suger alting op. Det er kommet ind med min modermælk. Da jeg begynder at skrive, begynde jeg at høre Vesterbro i mig – hippierne, der spillede på torvet, min mor, der spillede Roy Orbison og Johnny Cash.

- Vesterbro var fyrtårnet i ghettoen. Der lå et værtshus på hvert hjørne. Men på en eller anden måde overlevede vi, fordi der ikke var noget, der var falskt, siger Mike Tramp.


Ligegyldigt hvad, så er jeg en vinder på lørdag ... jeg har i forvejen vundet på så mange måder

Mike Tramp


Han ser frem til at spille ”Everything Is Alright" til Melodi Grand Prix lørdag 6. marts. Men han glæder sig også til aftenen forinden at spille sin gamle Melodi Grand Prix vindersang ”Boom Boom” fra 1978 til DRs fællessang på DR1.

- Ja, vi spiller den på det gamle Zeppelin Rockbar på hjørnet af Vesterbrogade og Gasværksvej. Havde der været solskin, havde jeg stået på trapperne til Eliaskirken eller midt på Vesterbro Torv, siger Mike Tramp.

Hvad angår hans vinderchancer til Melodi Grand Prix, er han helt rolig.

- Ligegyldigt hvad, så er jeg en vinder på lørdag. Der er så få muligheder for musikere for at få mulighed for at spille deres musik lørdag aften i fjernsynets bedste sendetid. Og jeg har i forvejen vundet på så mange måder, siger han.

Hør Mike Tramps sang ”Everything is Alright” ved at klikke her.

Her kan du se Melodi Grand Prix:

Du kan se sangkonkurrencen på DR 1 lørdag 6. marts klokken 20.00.

Sådan stemme du på Vesterbros egen Mike Tramp:

Du kan enten sende en sms til 1212 (det koster en krone) under udsendelsen eller downloade DRs Melodi Grand Prix app og stemme gratis. Se mere her.

Hvis du vil synge med på Mike Tramps sang ”Everything Is Alright” kan du se teksten her.

Syng med på Everything is alright

Suddenly Quietly

Blessed By The Water

All that you can be

Suddenly everything is alright

Did you hear do you see

When you believe it

Then you will be free

Suddenly everything is alright

Hey now you never say it’s nothing

Hey now it’s better that you don’t

Hey now what you gonna do today

One for the money

Two don’t let it go

Three cause you want it

Four you better know

Five you can make it

Six and now you’re gonna stay

Anywhere everywhere

Do what you want

You always play it fair

Anywhere everything is alright

Hey now, they said you never make it

Hey now, and little did they know

Hey now, what you gonna do today

One for the money

Two don’t let it go

Three cause you want it

Four you better know

Five you can make it

Six and now you’re gonna stay

Suddenly Quietly

Blessed By The Water

All that you can be

Suddenly everything is alright

One for the money

Two don’t let it go

Three cause you want it

Four you better know

Five you can make it

Six and now you’re gonna stay

Suddenly everything is alright

Her er deltagerne til dansk Melodi Grand Prix 2021

Sang nummer 1: ”Hvileløse hjerter” – Nanna Olivia

Sang nummer 2: ”Øve os på hinanden” – Fyr & Flamme

Sang nummer 3: ”Højt over skyerne” – Chief 1 & Thomas Buttenschøn

Sang nummer 4: ”Everything is alright” – Mike Tramp

Sang nummer 5: “Abracadabra” – Claudia Champagnol

Sang nummer 6: “Silver Bullet” – The Cosmic Twins

Sang nummer 7: “Står lige her” – Emma Nicoline

Sang nummer 8: ”Beautiful” – Jean Michel

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce