Annonce
Vesterbro

Desperat situation på Mændenes Hjem: Vesterbro stod klar til at hjælpe

Det er lykkedes Mændenes Hjem at lave en "nød-varmestue" lige i nærheden af Kødbyens H17. Foto: René Mølskov
Efter opråbet i sidste uge viste Vesterbro sig fra sin smukkeste side. Et smitteudbrud af covid-19 gav en desperat situation hos Mændenes Hjem, hvor medarbejderne kæmpede bravt for at levere den rette hjælp. Og så trådte Vesterbro til.
Annonce

Sara Zankel går ind ind ad døren i Slagterhusgade 10.
- De har pyntet det så fint heroppe. Brugsen på Halmtorvet har været forbi med blomster og den slags støtte varmer også. Lige nu sidder der nogle stykker og drikker kaffe og the, og der ligger et par stykker og hviler sig, fortæller hun.

Der er god plads og mulighed for afstand i den midlertidige nød-varmestue i Kødbyen.

Førstesalen i Slagterhusgade 10 er lige nu indrettet som nød-varmestue. Det er et tomt lejemål med højt til loftet. Store, lyse kontorlokaler med enkelte store, overskuelige rum. Her er det nemt at holde god afstand og lokalerne giver en mulighed, som ikke findes i de små rum hos Mændenes Hjem. Sara Zankel, der er udviklingsleder på Mændenes Hjem fortæller:

- Det er helt basalt en mulighed for at komme op og hvile sig lidt. Man bliver træt, når man kommer ind i varmen efter at have været ude i kulden i lang tid. Så her kan man få kaffe, the, en bolle eller et stykke kage. Så det er lidt varme, hygge, og en powernap. Og så er der masser af varmt tøj, man kan gå derfra i, hvis man har brug for det.

I en rum for sig selv, får et par af gadens folk sig et tiltrængt hvil.

I bund og grund er det et meget simpelt tilbud. Foruden mad, varmt tøj og varme er der også toilet og en håndvask. Men det er det, der er brug for lige nu. For der er koldt og andre steder er der lukket.

Annonce

Kæmpe støtte

Siden Vesterbro Liv først skrev om opråbet fra Mændenes Hjem har de mærket en stærk opbakning fra lokalsamfundet.

- Der er kommet en flot støtte og det er vildt varmene og dejligt. Der ligger meget gode intentioner bag hver eneste støttekrone, siger Sara Zankel og uddyber:


Det er jo en indsamling, vi alene har lavet sammen med Vesterbro Bladet og så på facebook. Det synes jeg er meget imponerende.

Sara Zankel


- I forhold til, hvor lille en NGO vi er, er jeg meget imponeret over opbakningen. Vi har ikke helt ramt 100.000 kroner endnu, men det tror jeg, at vi gør. Det er jo en indsamling, vi alene har lavet sammen med Vesterbro Bladet og så på facebook. Det synes jeg er meget imponerende. Og derfor går det også ubeskåret til lynhurtigt at tilpasse indsatsen.

Det er stadig nødvendigt med afstand.

Hun forklarer, at rigtig mange medarbejdere har været glade for opbakningen, der også viser dem, at der er forståelse for deres indsats og situation.

- Vi har i lang tid vidst, at der er meget solidaritet med udsatte på Vesterbro. Vi har støttende naboer og en bydel, der vil os det godt. Og sympatien for vores målgruppe, har udmøntet sig meget kontant. Vesterbro bakker virkelig op om de udsatte, siger hun.

Annonce

Lokalt erhvervsliv bakker op

Flere erhvervsdrivende i Kødbyen har hjulpet med at finde lokalerne og været villige til at hjælpe. Og i sidste ende blev det Kultur- og Fritidsforvaltningen, der stod med et tomt lejemål, som de kunne låne mod at betale for forbrugsudgifterne og levere lejemålet tilbage i samme stand.

Indsamlingen til Mændendes Hjem er fortsat åben og pengene går til den fleksible og omskiftelige indsats. Det kan være alt fra smøger til brugerne, så de ikke deler dem midt i corona-pandemien til taletidskort til brugere i isolation. Men også som sikkerhed når de starter nød-varmestuen op ufinansieret.

Nødvarmestuen er ikke et stofindtagelsesrum, men en mulighed for at få varmen og lidt ro i hovedet.

- Vi arbejder selvfølgelig med finansiering fra flere sider. Men lige nu holder vi åbent med nul-finansiering. Pengene har hjulpet os med opstarten, mens vi afsøger andre finansieringsmuligheder.

Hvis du vil støtte Mændenes Hjem, så gå ind på: maendeneshjem.dk/stoet-os/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce