Annonce
Vesterbro

Efter flere år med farlig trafik: Lokaludvalg overvejer at lukke vej permanent

Det er de karakteristiske brosten, der markerer starten og slutningen på museumsgade på Absalonsgade. Foto: Jonas Ingvardsen.
Efter flere år med farlig trafik på museumsgade, der ligger i starten af Absalonsgade, overvejer Vesterbro Lokaludvalg nu at lukke vejen permanent. Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for forslaget.
Annonce

Beboere på Absalonsgade og institutionen Vesterbro Ungdomsgård, som holder til på samme gade, har i mange år været generet af den gennemkørende trafik, der kommer fra Vesterbrogade.

Selvom det kun er varekørsel, der er tilladt, har flere køretøjer nemlig benyttet den del af Absalonsgade, der er kendt som museumsgade, til gennemkørsel. En gennemkørsel, som har været til stor fare for beboere og især børnene fra Vesterbro Ungdomsgård.

Men nu skal det være slut med den ulovlige gennemkørsel fra Vesterbrogade til Absalonsgade. Sådan lyder budskabet i hvert fald fra Vesterbro Lokaludvalg, der nu foreslår over for Teknik- og Miljøforvaltningen, at man lukker gaden af fra Vesterbrogade, så der fremover kun er indkørsel fra Svendsgade.

- Beboerne fortæller, at bilisterne ganske enkelt ikke respekterer forbuddet, og det duer simpelthen ikke. Det generer også Vesterbro Ungdomsgård, som jo holder til på gaden. Derfor giver det mening at kigge på, om man kan lukke gaden bedre af, siger Thomas Egholm, som er formand for Vesterbro Lokaludvalg.

Behovet for at køre ind og ud via Vesterbrogade skyldtes oprindeligt den gamle politistation på Svendsgade. Men eftersom stationen for længst er lukket, er der ikke nødvendigvis længere behov for gennemkørsel på gaden.

- Den gamle politistation skulle jo oftest afsted med stor hast, når de skulle på udrykning. Derfor var der behov for at holde gaden åben, men den er jo lukket nu. Derfor ser jeg ikke et behov længere, mener Thomas Egholm.

Annonce

Skal bevare det gamle udtryk

Forslaget kommer i forbindelse med, at det første stykke af Absalonsgade skal renoveres i løbet af 2020. Her er det et ønske fra borgere og ikke mindst Vesterbro Lokaludvalg, at det historiske udtryk i gaden bevares.

Det ønske vil også blive afspejlet i en eventuel afspærring af Absalonsgade, såfremt det bliver aktuelt, fortæller Thomas Egholm.

- Generelt skal vi sikre, at museumsgadens udtryk bevares, så beboere og besøgende får et godt indtryk af gaden, når de besøger den. Det gælder også en eventuel afspærring, som naturligvis skal passe ind i gadebilledet, fortæller Thomas Egholm, som ikke har noget bud på, hvordan en eventuel afspærring skal se ud.

Annonce

Børnehave: Træls idé

Selvom en eventuel lukning af Absalonsgade kan forhindre gennemkørende trafik, er det ikke alle, der er lige begejstrede for lokaludvalgets forslag.

Hos Vesterbro Børnegård, der holder til på Absalonsgade, mener man nemlig, at det er en dårlig idé at lukke Absalonsgade af fra Vesterbrogade.


Vi synes, det er en træls idé at lukke gaden af, fordi vores bus, som både afleverer og henter børnene, kører igennem fra Vesterbrogade. Så hvis vejen blev lukket, skal vi ud på en længere tur med børnene, der som regel er meget trætte om eftermiddagen.

Joy Stammerjohan, pædagogmedhjælper i Vesterbro Børnegård


- Vi synes, det er en træls idé at lukke gaden af, fordi vores bus, som både afleverer og henter børnene, kører igennem fra Vesterbrogade. Så hvis vejen blev lukket, skal vi ud på en længere tur med børnene, der som regel er meget trætte om eftermiddagen. Så rent sikkerhedsmæssigt ville det være rigtig ufedt, fortæller Joy Stammerjohan, der er pædagogmedhjælper i Vesterbro Børnegård.

Selvom hun helst ser, at vejen bliver gjort åben for gennemkørsel, kan hun sagtens forstå, at beboere på vejen og Vesterbro Ungdomsgård ønsker vejen permanent lukket for gennemkørsel. Det kan nemlig være farligt at færdes på vejen.

Joy Stammerjohan fra Vesterbro Børnegård ser helst, at vejen bliver gjort åben, så det er lovligt at køre igennem fra Vesterbrogade. Foto: Jonas Ingvardsen

- Beboerne har jo opgang lige ud til vejen, så hvis de har nogle små poder, så skal de altså holde godt fast i dem, når forskellige køretøjer kommer kørende. For det er jo langt fra alle, der kører lige pænt her på vejen. Det bliver jeg nødt til at sige, siger Joy Stammerjohan, der dog helst ser, at vejen gøres åben for gennemkørsel.

Der er allerede sat penge af til renoveringen af Absalonsgade, museumsgade, som går i gang i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Vesterbro

Mød Thorup og Raug til festival

Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Annonce