Annonce
Hooligans

Efter slåskamp og hærværk i gaderne: - FCK skal ikke være vagter uden for stadion

Før kampen mellem Brøndby og FCK mødtes hooligans for at slås. Her kastede de både med bænke, borde og brosten på Sundevedsgade i krydset til Enghavevej på Vesterbro. Foto: Steven Knap / Byrd
Hooligans raserede en gade på Vesterbro umiddelbart inden opgøret mellem Brøndby og FCK. Dan Rachlin er kommet i Parken gennem 25 år, og han har intet tilovers for de voldelige hooligans.
Annonce

Det var voldsomme billeder, der florerede søndag før opgøret mellem Brøndby og FCK i Parken.

Som oftest er der en form for tumult mellem de to fangrupperinger, men denne gang endte det voldsommere end vanligt. På Sundevedsgade på Vesterbro fløj bænke, porcelæn og brosten gennem luften, og mindst en person blev gennemtæsket.

De voldelige hooligans bekender sig til hver deres hold, men spørger man mangeårige fodboldfan og FCK-tilhænger Dan Rachlin, har de intet at gøre med klubben.


Vi råber gerne af både modstanderes spillere og fans, og vi håner dem også gerne. Men vi sætter grænsen ved det fysiske

Dan Rachlin


- Jeg tager afstand fra dem. De er uønskede i alle sammenhænge. Der er ingen, der ønsker dem, siger DJ og debattør, Dan Rachlin.

Han har fulgt FCK i 25 år, også den gang hvor der var lidt længere mellem sejrene, og mesterskabet mest af alt var en uopnåelig drøm.

Når Dan Rachlin selv er på stadion, går han gerne hele vejen, men kun verbalt.

- Vi råber gerne af både modstanderes spillere og fans, og vi håner dem også gerne. Men vi sætter grænsen ved det fysiske, og nogenlunde de samme regler kan de fleste heldigvis forstå, siger han.

Annonce

Lad dem slås i skoven

Det var dog ikke alle, der kunne forstå det. Til Ekstra Bladet har politiet i ugens løb udtalt, at nogle Brøndby-hooligans uden billet havde samlet sig omkring et værtshus på Vesterbro.

Her cirkulerede omkring 40 til 50 personer, inden de blev mødt af en gruppe FCK-hooligans, som ifølge politiet var en del flere personer.

- Det var egentlig mit indtryk, at det var Brøndby-hooligans uden billet, som startede balladen. Men jeg ved jo også godt, at holligans aftaler, at de skal slås. Og der må jeg sige, at hvis det er en frivillig aktivtet mellem voksne, der går ud for at slås i en skov, så har jeg ikke noget imod det. Men det er totalt uacceptabelt, når andre skal springe for livet, eller erhvervsfolk må se deres butikker blive ødelagt.

Politiet er i øjeblikket i gang med at gennemgå videomateriale fra dagen for at se, om de kan genkende nogle af de voldelige hooligans, der gemmer sig bag maskerne.

Annonce

Fodboldklubber skal ikke lege vagter

Det har ikke været muligt at få nogen fra FCKs ledelse til at stille op til interview om optøjerne inden søndagens derby.

De vil slet ikke udtale sig om hooligans, da de ikke vil give indtryk af, at de har noget med klubben at gøre, skriver de redaktionen i en mail.

Spørger man Dan Rachlin, er det heller ikke klubbens ansvar, hvad der foregår uden for stadion.

- Det kan ikke være FCK eller Brøndby, som skal rende rundt og lege vagter i gader og stræder. Det er politiet, som er ordenshåndhævere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Vesterbro

Mød Thorup og Raug til festival

Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Annonce