Annonce
Kultur

En rigtig dansk familie kom til byen

PR-foto
Statuen "En rigtig dansk familie" har været længe undervejs. Efter at flere bydele kæmpede om den gik den i sidste ende til Vesterbro og Kgs. Enghave Lokaludvalg. Torsdag blev den opstillet på Skibbroen.
Annonce

I stilhed og uden for megen opmærksomhed flyttede En rigtig dansk familie ind på Skibbroen torsdag eftermiddag. Det skete uden det store ståhej for at holde corona-reglernes forsamlings-maksimum på 50 personer.

Men det var en festdag alligevel. For siden statuen i 2017 blev offentliggjort har der været kamp om at få den til de forskellige københavnske bydele. Lokaludvalgene har argumenteret for at få den, og i sidste ende landede den på Skibbroen mellem Vesterbro og Kgs. Enghave.

- Skulpturen er en moderne skulptur af en "rigtig dansk famlie”. Man kunne også sige en moderne dansk familie.. Med alle de familieformer det indebærer. Og derfor passer den godt ind her, i et moderne dansk bymiljø. Et sted hvor antallet af fødsler er eksploderet som følge af alle de nye familier der flytter ind og bliver skabt i dette kvarter. Samtidigt er den i materialevalget også en klassisk skulptur, der spejler sig godt i de helt lokale omgivelser, med husbådene her omkring, sagde formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm i sin tale ved indvielsen.

Her ved havnefront ligger den lige mellem nye boliger, husbåde og Københavns gamle roklub, tæt på den kommende metrostation Havneholmen og med H. C. Ørstedsværket som baggrund.

- Med den her skulptur kan man reflektere over livet. Hvor er vi på bej hen? Hvor er jeg på vej hen? Behøver vi have så travlt? Og er jeg stadig mig selv i den her omskiftelige verden, sammen med alle andre omkring mig, i min familie? Ligesom husbådene stadigt er både, lige her midt i alt det nye, sagde Thomas Egholm.

Statuen af Gillian Wearing blev skabt efter en proces, hvor næsten 500 danske familier stillede op og tilbød sig som model for statuen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Annonce