Annonce
Vesterbro

Erkender fejlagtig løsning på Dybbølsbro: Nu laver de ny cykelsti

Kritikken har haglet ned over den nye Dybbølsbro og nu bliver cykelstien lavet om. Foto: René Mølskov
Den forvirrende cykelsti i krydset ved Dybbølsbro har mødt hård kritik fra både cyklister og fodgængere. Politikerne erkender fejlen og afsætter flere millioner kroner til en ny løsning.

Da den nye Dybbølsbro åbnede i 2019 fulgte et stormvejr, hvor cyklister såvel som fodgængere fastholdt kritikken af særligt cykelstiens indretning.

Først forsøgte forvaltningen med nye skilte, piktogrammer og justering af lysreguleringen. Men tilfredsstillende blev det aldrig.

- Det var ikke den bedste løsning, vi fik lavet til at begynde med. Det må vi bare erkende. Krydset har vist sig at give ulykker, usikkerhed og problemer og det var jo ikke hensigten, siger Mette Annelie Rasmussen, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Radikale Venstre og bar forslaget med til de netop overståede forhandlinger om overskydende midler fra sidste års budget, den såkaldte overførselssag.

- Det er ingen skam at lave en fejl, men man skal rette op på det, når så mange vesterbroere og københavnere fortæller, at løsningen er forkert, siger hun.

På overførselssagen afsatte budgetparterne i alt 3,5 millioner kroner til en løsning, hvor den dobbeltrettede cykelsti, der går over Dybbølsbro bliver ført diagonalt gennem krydset til Dybbølsgade til Yrsas Plads. Altså skråt over Ingerslevsgade. Det skal give en mere direkte vej for de mange cyklister.

Den tosporede cykelsti, der går over Dybbølsbro bliver forlænget på tværs over Ingerslevsgade. Det skal afhjælpe de problemer der har været særligt for cyklister i forbindelse med det fembenede kryds. Foto: René Mølskov

Desuden omlægges signalanlægget så det, specielt i myldretiden, giver cyklister og fodgængere førsteprioritet og sender bilisterne bagerst i køen.

Det skal desuden skabe et bedre overblik for alle trafikanter.

- Det har været vigtigt for os at få cykelfremkommeligheden med på budgettet, men der har politisk været en bred erkendelse af, at at vi skulle have set på Dybbølsbro-krydset. Jeg er rigtig glad for, at det blev til denne overførselssag, da vi forhåbentlig snart kan vende tilbage til en mere normal hverdag, siger Mette Annelie Rasmussen.


Det er ingen skam at lave en fejl, men man skal rette op på det, når så mange vesterbroere og københavnere fortæller, at løsningen er forkert.

Mette Annelie Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce