Annonce
Vesterbro

Et budget til fordel for den åbne stofscene og Vesterbro

Mia Nyegaard (R) og Frank Jensen (S) besøgte Mændenes Hjem inden udvidelsen. Nu har de sammen med resten af forligsparterne sendt penge til Kødbyen, H17 og Mændenes Hjem. Foto: René Mølskov
Budget 2021 gav midler til døgnåbent på H17, den fremskudte misbrugsbehandling, Den Sociale Vicevært i Kødbyen og til Transitprogrammet.
Annonce

Det er måske en ny havnetunnel, der har fyldt mest i medierne. Men på Vesterbro er der to emner, der har været altdominerende. Penge til indsatser omkring den åbne stofscene på Indre Vesterbro samt den fremtidige brug af bygningen på Vesterbrogade 59, der tidligere husede Københavns Bymuseum.

Hvad angår indsatsen omkring den åbne stofscene er der flere succeshistorier på budget2021, og det glæder naturligvis socialborgmester Mia Nyegaard (R):

- Jeg tror, vi alle sammen ved, hvor vigtigt det er, at vi har stofindtagelsesrummet, både i forhold til den enkelte stofbruger, og i forhold til hele området omkring H17, siger hun til Vesterbro Bladet.


Jeg tror, vi alle sammen ved, hvor vigtigt det er, at vi har stofindtagelsesrummet, både i forhold til den enkelte stofbruger, og i forhold til hele området omkring H17.

Mia Nyegaard (R), socialborgmester


Og netop stofindtagelsesrummet H17, som blev overtaget af Mændenes Hjem, har fået midler til at fortsætte døgnbemandingen. Dertil kommer hele indsatsen med de sociale viceværter, der skal fungere som bindeled og konfliktknuser mellem stofbrugerne, naboerne og de øvrige brugere af Kødbyen. Ydermere er der sat midler af til den fremskudte misbrugsbehandling, som har vist gode resultater. Også Transitprogrammet, der har hjulpet mange udenlandske hjemløse og misbrugere fik forlænget deres midler.

Annonce

Er det penge nok?

Da Mændenes Hjem overtog H17 fra den kommunale drift, fulgte der også en ubetalt regning, der blandt andet handlede om ekstra vikar-dækning og sygemeldinger. Socialborgmesteren vil ikke garantere, at pengene til døgnbemanding slår til, men håber og forventer det:

- Jeg håber, at der er taget højde for, at det kan klares i det her budget. Jeg har hele tiden sagt, at jeg tror, der er gode synergieffekter i, at kommunen og Mændenes hjem ikke driver hver deres stofindtagelsesrum, men at det drives af den samme. Men det er et hårdt arbejdsmiljø. Helt overordnet var det rigtig vigtigt at sikre, der er døgnåbent og der var bred opbakning til det blandt alle partierne, siger Mia Nyegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Byvandring

Byvandring med Onkel Danny-kender

Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Corona

Filmskabere: Sådan husker vi Corona-tiden

Annonce