Annonce
Vesterbro

Far kæmpede for sikker skolevej: Det er den ultimative sejr

Brian Bedsted (forrest) kontaktede Vesterbro Bladet, da han ikke følte, at den nyrenoverede vej var tryg for skolebørnene. Flere forældre bakkede ham op og nu er der sat 600.000 kroner af til fodgængerfelt og toronto-anlæg (gult blinklys) Foto: René Mølskov
I november råbte en far op i Vesterbro Bladet om en farlig skolevej. Politikerne lyttede og nu kommer løsningen.

Det begyndte som Davids kamp mod Goliat, da Brian Bedsted ringede til Vesterbro Bladet og fortalte om sit barns skolevej. Kommunen afviste nemlig, at det var en farlig skolevej og vurderede, at det var trygt for børn at krydse Ny Carlsberg Vej ved Liva Weels Plads.

Men det var Brian Bedsted og mange andre forældre ikke enige i.

Efter hans første opråb i avisen fik overborgmesteren øje på problematikken og mødtes i morgentrafikken for at se på udfordringerne. Det medførte politikerløfter og onsdag eftermiddag landede det længe ventede forlig om overførselssagen. Og med det kom der gode nyheder.


Det er den ultimative sejr. Og det viser, at det er værd at kæmpe for en sag. Det har nyttet.

Brian Bedsted, forælder- Det betyder rigtig meget for mig, at min datter kan se frem til en mere sikker skolevej. Jeg er rigtig godt tilfreds med løsningen. Det er den ultimative sejr. Og det viser, at det er værd at kæmpe for en sag. Det har nyttet og politikerne er jo nogle gange til at tale med, siger Brian Bedsted.

Brian Bedsted var stærkt utilfreds over, at kommunen fjernede en helle på hans barns skolevej. De parkeringspladser, der skulle hindre bilerne i at køre for stærkt havde ikke den ønskede effekt, og selv varebiler har plads til at krydse hinanden i høj fart på Ny Carlsberg Vej. Foto: René Mølskov


Løsningen ved Liva Weels Plads bliver et fodgængerfelt med en såkalt toronto-anlæg, der er et trafiklys, der konstant blinker gult.

Da overborgmesteren først havde læst om sagen i Vesterbro Bladet og lagde vejen forbi Liva Weels Plads, havde Brian Bedsted på fornemmelsen, at han havde fat i den lange ende. Og overborgmester Lars Weiss (S) fulgte kritikken af skolevejen til dørs.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan gøre vejen til Tove Ditlevsens Skole tryggere for områdets børn med en fodgængerovergang med blinklys, som skal advare bilisterne og sikre, at der bliver passet ekstra godt på de små, når de krydser Ny Carlsberg Vej, siger han i en mail til Vesterbro Bladet og uddyber:

- Jeg er selv forælder til en knægt i skolealderen og forstår til fulde forældrenes bekymring, når der er meget trafik, som er svært at overskue. Det er en mærkesag for mig, at vi får skabt bedre og mere sikre forhold for cyklisterne i vores by, særligt de mindste københavnerne, som trygt skal kunne cykle og gå til skole.

Lars Weiss besøgte tidlig morgen skolevejen ved Liva Weels Plads, for at høre naboernes bekymringer og tilkendegav, at han vil presse på for at få et fodgængerfelt. Nu er der afsat 600.000 kroner til fodgængerfelt og lys. Foto: René Mølskov


Brian Bedsted ser frem til det nye fodgængerfelt og håber, at det dermed også bliver nemmere for politiet at regulere trafikken:

- Det bliver jo nok også nemmere at få råbt politiet op til at lave hastighedskontrol nu, og når de laver kampagner om skolestart og skoleveje, så er det et sted, de kunne sætte ind.

Trafiksikkerheden på skolevejen til Tove Ditlevsens Skole fra Liva Weels Plads er der afsat 600.000 kroner til, mens der også er sat 100.000 kroner af til et hastighedsdæmpende bump på Vester Fælledvej ved daginstitutionen Molevitten og Vesterbro Ny Skole.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce