Annonce
Vesterbro

Festen er udskudt: Planlagte festligheder for 250.000 kroner i det tidligere Bymuseum aflyst

Vesterbrogade 59, der tidligere var rammen for Københavns Bymuseum. Foto: René Mølsov
De ellers planlagte festligheder i foråret er blevet udskudt. Musikhuset København planlægge i stedet en koncert i radioen og på sociale medier.

Der skulle have været masser af fest og glade dage i det gamle bymuseum på Vesterbrogade 59 lige nu. Alene Københavns Kommune havde afsat en kvart million til at støtte festlighederne.

Det er Musikhuset København, der står til at overtage brugsretten af de historiske lokaler på Vesterbrogade. De havde planlagt store festligheder for at fejre at bygningen skulle tages i brug begyndelsen af 2021.

Festlighederne til 250.000 kroner skulle særligt have været brugt til en festival i uge 7 og ellers fordele sig over events i 1. kvartal i 2021.

Annonce

Men med de nuværende COVID-restrektioner har folkene bag initiativet besluttet, at de fleste af de planlagte aktiviteter i uge 7 bliver udskudt.

Musikhuset København glæder sig til at fylde Vesterbrogade 59 med akustisk musik. Her er blandt andre Michala Petri på besøg for at dokumentere den gode arkustik. Arkivfoto: René Mølskov

De holder fast i en enkelt koncert med tre danske ensembler 19. februar 2021. Koncerten bliver sendt live af DR i “P2-koncerten” kl. 19.30-22.00 bliver samtidig videostreames på flere forskellige digitale platforme.

Koncerten den 19. februar 2021 er finansieret af Københavns Kommune på det budget som blev vedtaget af KFU 13. august 2020.

Men initiativtagerne har foruden den kvarte million fra Københavns Kommune også fået bevilliget eksterne bidrag på 637.000 kroner. De 450.000 kroner kommer fra to større fondsbiddrag.

Videre proces Initiativtagerne vil, i dialog med Kultur- og Fritidsforvaltningen, se tiden an i forhold til en senere afvikling af en festival/åbent hus i Vesterbrogade 59 i 2021.

Annonce
Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce