Annonce
Corona

Filmskabere: Sådan husker vi Corona-tiden

Anne-Mette Vinter i samtale om corona-erindringer. Privatfoto
For nogle har corona-nedlukningen været et pusterum, for andre en irritation og for nogle har det betydet konkurser og ødelagte familer.  To filmskabere har samlet vores erindringer fra coronatiden i en film, der vises på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.
Annonce

Morten Lindegren og Anne-Mette Vinter, der sammen har bureauet Filmspor har hen over sommeren rejst rundt inviteret danskerne til at dele deres stærkeste minde fra coronatiden.

Alene med et kamera har danskerne sat ord på følelser og tanke.

Filmen, der nu kan ses på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus forsøger at skabe et billede af coronakrisen ved at portrættere almindelige danskeres minder.

Filmskaberne mener, at det hjælper os til at synliggøre de mange forskellige personlige aftryk, som denne specielle tid har sat.

- Noget af det, der har forundret mig mest, når jeg har hørt de mange erindringer, er, hvor stor forskel der er på, hvordan danskerne har oplevet denne tid. Nogle oplever det som en gave at få ekstra tid og mulighed for at reflektere over deres liv. Andre kæmper mod konkurser eller har sorg over en familie, der gik i stykker, fortæller Anne-Mette Vinter i en mail.

Da Morten og Anne-Mette pludselig selv blev ramt af corona-virkeligheden og så opgaverne blev færre, fik de god tid til at tænke over både deres liv og arbejdsliv.

Morten Lindegren og Anne-Mette Vinter foran deres mobile studie. Privatfoto

- Vi synes, det var vigtigt at lave en film om almindelige danskeres oplevelser. I medierne er det oftest eksperter og politikere, vi hører fra. Vi ønsker at sætte fokus på de personlige historier, som også kan hjælpe os til at huske i fremtiden, siger Morten Lindegren i mailen.

Du kan se filmen og deltage i den efterfølgende debat på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus på 3.sal. Det er 25. september fra kl. 18.30 - 21.00. Entré er gratis, men grundet corona-situationen skal man have billet. De kan findes via: www.bit.ly/2EbvTE4

Du kan læse endnu mere om projektet og se flere datoer for visninger af filmen påwww.corona-erindringer.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
112

Snuppet med 274 gram hash på Enghave Plads

Annonce
Forsiden netop nu
Ikonisk bygning

Forening med overskudsmad til socialt udsatte får lov at blive: Den ikoniske bygnings fremtid er uafklaret

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Debat

Hvilken fremtid venter Fisketorvet?

Annonce