Annonce
Debat

Flere beboere føler sig trygge på Vesterbro: - Man skal kunne færdes frit og sikkert

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. - Foto. Københavns Kommune
Annonce

Københavns Kommune har offentliggjort den årlige rapport om udviklingen i københavnernes tryghed. I år er undersøgelsen udkommet i kølvandet på coronakrisen, der har medført en vis utryghed for alle. Det forhold kommer dog ikke til udtryk i undersøgelsen, da langt størstedelen af datamaterialet er indsamlet før, Danmark blev lukket ned.

Ni procent af københavnerne føler sig utrygge i deres nabolag, og det er status quo fra sidste år. 15 procent af københavnerne føler sig utrygge i aften- og nattetimerne, der er det lavest målte niveau siden 2009. Det stabile niveau for utryghed i København samlet set dækker dog over store forskelle i de enkelte bydele.


I Venstre har vi stort fokus på, at københavnerne skal føle sig trygge. Konkret har vi arbejdet for, at halinspektører er blevet genindført i flere idrætshaller i byen, som har været udsat for hærværk og grov chikane. Det sikrer tryghed for børn og forældre.


På Vesterbro er det glædeligt at erfare, at trygheden er stigende, og det er en meget positiv udvikling, som gerne skulle fortsætte. Andelen af beboere på Vesterbro, der føler sig utrygge, er langt lavere end i byen som helhed.

  • 7 pct. af beboerne på Vesterbro føler sig utrygge mod 11 pct. sidste år.
  • 10 pct. af beboerne på Vesterbro føler sig utrygge i aften- og nattetimerne mod 15 pct. sidste år.

I Venstre har vi stort fokus på, at københavnerne skal føle sig trygge. Konkret har vi arbejdet for, at halinspektører er blevet genindført i flere idrætshaller i byen, som har været udsat for hærværk og grov chikane. Det sikrer tryghed for børn og forældre. Og vi har arbejdet for indførelsen af natteværter i nattelivet for at nedbringe de gener, som byens intensive natteliv har for beboere og erhvervsdrivende.

Det er to gode og nødvendige ordninger i København, som vi fortsat vil arbejde for at sikre.

Venstre mener, at man skal kunne færdes frit og sikkert på stationer, i haller og på gaderne, og alle skal kunne føle sig trygge i sit nabolag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Kunst i palæet: om livsenergi og passion

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Annonce