Annonce
Vanvidsbilister

Flere vanvidsbilister taget på Vesterbro: Det gør Politiet

Foto: Michael Bager
Det kostede både kørekort og en klækkelig bøde for bilister, der kørte alt for stærkt. Vesterbroere peger på flere steder, hvor der bør sættes ekstra ind.
Annonce

Når vi får henvendelser fra borgere om områder, hvor de oplever, at færdselsreglerne ikke overholdes, kører vi ud til de pågældende veje og kontrollerer, om trafikanterne følger reglerne.

Henning Algreen, politikommissær i færdselsafdelingen i Københavns Politi


De to bilisters fart blev målt til hhv. 128 km/t og 136 km/t på en strækning, hvor man højest må køre 60 km/t. Begge bilister får nu en større bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Københavns Politi har en øget indsats mod vanvidsbilisme, der blandt andet defineres ved at man kører mere en 100 procent hurtigere end tilladt.

I 2019 blev 19 personer sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningerne med mere end 100 procent i Københavns politikreds. Tidligere i år sagde Steen Søder, der er chef for Center for færdsel og trafik til Vesterbro Bladet om problematikken:

- Vanvidsbilisterne er primært unge mænd i store biler, der opfører sig som om, at byens gader er en legeplads. Men det her er dødeligt alvor, og derfor fortsætter vi vores indsats for at komme det her til livs.

Annonce

Bestil en betjent

Mange læsere kommenterede på, at der er områder på Vesterbro, der fortsat kræver et fokus fra Politiets færdselsafdeling.

Særligt mange pegede på Istedgade som et sted med store problemer med høj hastighed. Særligt fra Flensborggade mod Enghavevej. Derudover Oehlenschlægersgade, hvor der blevet peget på både al for høj hastighed og kørsel mod ensretningen.

Derudover pegede Vesterbro Bladets læsere på Vesterfælledvej, Ingerslevsgade, Ejderstedgade ved skolen samt Sønder Boulevard som særligt problematiske strækninger.

Vesterbro Bladet har bragt de mange samlede kommentarer til trafikproblemer videre til Københavns Polits Færdselsafdeling, hvor Henning Algreen i et mailsvar til avisen fortæller:

- Vi har løbende færdselskontroller på Vesterbro såvel som i resten af byen for at sikre, at færdselsreglerne overholdes af både biler og cyklister. Det er vigtigt, at folk kan færdes sikkert i trafikken uden at komme til skade. Derfor tager vi færdselsovertrædelser alvorligt. Når vi får henvendelser fra borgere om områder, hvor de oplever, at færdselsreglerne ikke overholdes, kører vi ud til de pågældende veje og kontrollerer, om trafikanterne følger reglerne, siger Henning Algreen, politikommissær i færdselsafdelingen i Københavns Politi.

Desuden henviser han til, at man kan bestille en betjent på www.politi.dk/bestil/bestil-en-betjent med hensyn til færdselskontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikonisk bygning

Forening med overskudsmad til socialt udsatte får lov at blive: Den ikoniske bygnings fremtid er uafklaret

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Debat

Hvilken fremtid venter Fisketorvet?

Annonce